topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ryggbiff

Ryggbiff

med bearnaise aioli, haricot verts och rosmarinspommes

Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Supermör, perfekt stekt ryggbiff. Läckra tilbehör är stekta haricots verts med vitlök, en spännande bearnaise aioli, och krispiga rosmarinspommes.

Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Haricots verts

500

Potatis

1

Schalottenlök

1

Bladpersilja

1

Rosmarin

2

Vitlöksklyfta

1

Dragon

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

300

Angus ryggbiff

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)789 kcal
Energi (kJ)3302 kJ
Fett48.16 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater52.09 g
varav socker6.7 g
Protein38.37 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Baka pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och strö över hackad rosmarin. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min.

Förbered råvaror
2

Finhacka noggrant dragon och persilja. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Ansa haricots verts.

Blanda bearnaise
3

Blanda aioli, dragon, schalottenlök och persilja i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens baktid. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Stek haricots verts
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Tillsätt haricots verts, krydda med salt* och peppar*, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

Servera
6

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar. Skeda upp bearnaise aioli på köttet.