topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med bearnaise aioli, haricot verts och rosmarinspommes

Premium

Här bjuder vi på en riktigt lyxig lördagsrätt. Supermör, perfekt stekt ryggbiff. Läckra tilbehör är stekta haricots verts med vitlök, en spännande bearnaise aioli, och krispiga rosmarinspommes.

Allergener:äggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Dragon

150 g

Haricots verts

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

300 g

Angus ryggbiff

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3299 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett48 g
varav mättat12 g
Kolhydrater52 g
varav socker7 g
Protein38 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes. Grovhacka rosmarinsblad. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper och strö över hackad rosmarin. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min.

2

Finhacka noggrant dragon och persilja. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Ansa haricots verts.

3

Blanda aioli, dragon, schalottenlök och persilja i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 10 min av potatisens baktid. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt.

Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Tillsätt haricots verts, krydda med salt* och peppar*, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök och stek under omrörning i 1 min.

6

Servera ryggbiff, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar. Skeda upp bearnaise aioli på köttet.