Rökig nötfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rökig nötfärspasta

Rökig nötfärspasta

med krämig paprikasås och färsk persilja

Rökt paprikapulver är en vanlig krydda i det ungerska köket, och här använder vi den som smarrig smaksättare i en supergod pastarätt som kommer att slukas av både stora och små. Fort går det också – medan rigatonin kokar steker vi nötfärs, paprika och kryddor och tillsätter sedan krossade tomater, mornaysås, morot och kycklingbuljong. Vi vänder ner pastan i såsen och sen återstår bara att toppa med färsk persilja och servera kvällens middag.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

225 g

Nötfärs

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Kycklingbuljong

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3245 kJ
Energi (kcal)776 kcal
Fett34.3 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater82.8 g
varav socker17.3 g
Protein37.9 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek färs och paprika
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, paprika, rökt paprikapulver och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i 4–5 min, eller tills färs är brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Sänk till medelvärme och rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås, kycklingbuljong och morot. Sjud i 1–2 min, eller tills pasta är färdigkokt. 

Tillsätt pasta och sparat pastavatten [1/2 dl | 1 dl] till såsen och sjud tills den tjocknat något, 1–2 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Under tiden, plocka persiljeblad.

Servera
4

Lägg upp pasta med köttfärs i djupa tallrikar.

Garnera med persiljeblad.