Rökt paprikapulver är en vanlig krydda i det ungerska köket, och här använder vi den som smarrig smaksättare i en supergod pastarätt som kommer att slukas av både stora och små. Fort går det också – medan rigatonin kokar steker vi nötfärs, paprika och kryddor och tillsätter sedan krossade tomater, mornaysås, morot och kycklingbuljong. Vi vänder ner pastan i såsen och sen återstår bara att toppa med färsk persilja och servera kvällens middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
225 g
Nötfärs
4 g
Rökt paprikapulver
4 g
Kycklingbuljong
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
100 g
Mornaysås
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Morot, Julienne
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, paprika, rökt paprikapulver och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i 4–5 min, eller tills färs är brynt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Sänk till medelvärme och rör ner krossade tomater [1/2 paket, 2P], mornaysås, kycklingbuljong och morot. Sjud i 1–2 min, eller tills pasta är färdigkokt.
Tillsätt pasta och sparat pastavatten [1/2 dl | 1 dl] till såsen och sjud tills den tjocknat något, 1–2 min. Krydda med en nypa salt och peppar.
Under tiden, plocka persiljeblad.
Lägg upp pasta med köttfärs i djupa tallrikar.
Garnera med persiljeblad.