HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPistagepanerat Lamm Och Rödvinssås
topBanner
Pistagepanerat lamm och rödvinssås

Pistagepanerat lamm och rödvinssås

med timjanrostade morötter och haricots verts

Premium

Ikväll lagar vi perfekt festmat - underbart lamm som först steks, och sen rostas färdig i ugnen med ett täcke av vitlök och hackade pistagenötter. Lamm får sällskap i ugnen av timjankryddade regnbågsmorötter och haricots verts, som rostas till perfektion! Vi serverar lamm och grönsaker med kokt potatis och en härlig rödvinssås med vitlök och timjan.

Allergener:SulfiterNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Haricots verts

300 g

Lammstek

400 g

Småpotatis

1 st

Morot, gul

2 st

Morot

1 portionspåse

Timjan

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Rödvinssås

(InnehållerSulfiter)

15 g

Pistagenötter

(InnehållerNötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)952 kcal
Energi (kJ)3983 kJ
Fett69.43 g
varav mättat28.8 g
Kolhydrater49.97 g
varav socker14.1 g
Protein30.69 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta fram lamm så det blir rumstempererat. Skär det lätt i ett 1 cm zickzackmönster och krydda med en nypa salt*. Placera köttet med fettsidan ner i en torr stekpanna. Stek oavbrutet på medelvärme tills gyllene, 8-9 min. Höj till hög värme och bryn köttet på alla sidor i 30 sek. Lägg över det till en plåt med bakplåtspapper med fettsidan upp, och rosta i ugnen i 10 min.

2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten*. Koka potatis i 10-12 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

3

Halvera morötter (oskalade) och ansa haricots verts. Plocka timjanblad. TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen. Placera morötter och haricots verts på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Strö hälften av timjan över morötterna. Rosta tills möra, 10-15 min.

4

Finhacka pistagenötter och blanda dem med salt* [1/4 tsk | ½ tsk] på en tallrik. Finhacka eller pressa vitlök och blanda hälften av den med olivolja* [1 msk | 2 msk] i en skål. Lägg först ner rostat lamm i skålen med vitlök, och vänd tills täckt. Panera lamm i pistagenötter tills täckt, lägg över till bakplåten med fettsidan upp, och rosta i ytterligare 5 min.

5

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme i stekpannan. Tillsätt resterande vitlök och stek i 1-2 min. Tillsätt resterande timjan, smör* [1 msk | 2 msk], rödvinssås, vatten* [1/4 dl | 1/2 dl], salt* [1/4 tsk | ½ tsk] och peppar*. Sjud i 2-3 min.Skär lamm i tunna skivor.

6

Lägg upp potatis, morötter, haricot verts och lamm på tallrikar. Strö över resterande pistagenötter från ugnformen på köttet. Skeda sås över potatis och kött.