topBanner
Pastasallad

Pastasallad

med basilika & avokadodressing

Denna mättande pastasallad innehåller vackra pastafjärilar och rostade körsbärstomater och rödlök. Salladen blandas med en ljuvlig basilika & avokadodressing med ricotta och riven hårdost. Den vackra, färgstarka salladen får ytterligare smak och färg av att toppas med krispiga brytsockerärtor.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gul paprika

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

270 g

Farfalle

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Avokado

1 påse

Basilika

125 g

Körsbärstomater

50 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

1 st

Rödlök

1 st

Citron

75 g

Brytärtor

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten* (steg 4)

¼ tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3160 kJ
Energi (kcal)755 kcal
Fett18 g
varav mättat5 g
Kolhydrater107 g
varav socker13 g
Protein28 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Halvera körsbärstomater. Placera grönsaker till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i ugnen i 15-20 min eller tills mjuka.

2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min tills ‘al dente’. Häll av i ett durkslag, och skölj med kallt vatten. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

3

Dela brytärtor på längden. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor (eller tärna i 2 cm stora bitar). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika. Skär citron i klyftor.

4

Mosa avokado med en gaffel i en stor skål. Tillsätt ricotta [1/2 paket, 2P], citronjuice [2 msk | 4 msk], vitlök, en skvätt olivolja*, vatten* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Vispa ihop till en dressing. Blanda ner basilika (spara lite till garnering) och riven hårdost.

5

Tillsätt färdig pasta och rostade grönsaker till skålen med avokadodressing. Blanda väl och smaka av med salt*, peppar* och citronjuice.

6

Lägg upp pastasallad med basilika och avokadodressing i skålar. Garnera med brytärtor och basilika.