HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekta Laxkakor
topBanner
Pannstekta laxkakor

Pannstekta laxkakor

med söt mangosallad och asiatisk majonnäs

Stilla hungern med dessa smörstekta laxkakor. Laxkakorna har fått massor av smak av en massa goda ingredienser, schalottenlök, lime, majonnäs och färsk koriander. Vi lagar också en supergod mangosalsa med paprika och koriander, som har en perfekt balans av sött och salt. På bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen!

Taggar:pescatarian
Allergener:fiskglutenäggsenapsojasesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Ekologisk lime

150 g

Jasminris

1 portionspåse

Koriander

1 st

Schalottenlök

250 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ st

Mango

1 st

Röd paprika

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehållergluten, ägg, senap, soja, sesam)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

1 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

1 tsk

Salt* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3644.7871 kJ
Energi (kcal)871.125 kcal
Fett38.7105 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater91.5265 g
varav socker18.2 g
Protein37.8215 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv limezest [1/2 st, 2P] tills du har en generös nypa, och dela lime i klyftor. Finhacka koriander och schalottenlök. Dutta din lax torr med hushållspapper. Ta bort skinnet och finhacka filéerna på en separat skärbräda. TIPS: Desto mindre bitar du skär laxen i, ju lättare håller den ihop med de andra ingredienserna när du formar laxkakorna.

3

Blanda lax, panko, hälften av koriandern, ägg* [1 st | 2 st], limezest, schalottenlök och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med salt* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar*. Pressa samman och forma 2 laxkakor per person. De bör vara ungefär 3-4 cm tjocka för att de ska hålla samman. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek laxkakor tills de är gyllene på ena sidan, 2-3 min. Vänd dem, tillsätt mer olivolja* och stek i ytterligare 2-3 min, eller tills de är genomstekta. TIPS: Laxkakorna är färdiglagade när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Skär paprika i 1 cm stora bitar på en ny skärbräda. Skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan. Tärna sen mango i 1 cm stora bitar och lossa dem från skalet. Blanda paprika och mango i en skål med resterande koriander. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

6

Servera ris och laxkakor i skålar och toppa med mangosalsa. Garnera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.