HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanerad Sej
topBanner
Panerad sej

Panerad sej

med apelsinsallad och pommes

Hur låter hemgjorda fiskpinnar och hemgjorda pommes till middag? Här kommer ett enkelt recept i fish-and-chips-stil som steg-för-steg guidar dig så du lyckas galant med dessa favoriter. Servera med en uppfriskande sallad på apelsin och kålmix samt senapsaioli. Det här är alltså riktigt gott, om vi får säga det själva!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:fiskglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250

Sej

(Innehållerfisk)

4 g

Vitlöksflörter

500 g

Potatis

1 st

Apelsin

1 portionspåse

Körvel

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Strimlad salladsmix

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

12 g

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)691 kcal
Energi (kJ)2892 kJ
Fett29.11 g
varav mättat3 g
Kolhydrater75.47 g
varav socker15.9 g
Protein33.86 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Medan pommesen är i ugnen, skär bort apelsinskalet och grovhacka fruktköttet. Finhacka körvel. Torka fisk torr med hushållspapper och skär i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

3

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Vänd fisk först i ägg*, sedan i pankon. Pressa lite extra så att paneringen fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. TIPS FÖR 4 PERS: Fördela pankomixen i två djupa tallrikar och panera fisken i två omgångar. På så sätt blir inte pankon för fuktig efterhand.

4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 3-4 min på varje sida tills genomstekt och gyllene. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Medan fisken steks, blanda apelsin, strimlad salladsmix, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Blanda aioli, senap och körvel i en liten skål. TIPS: Tillsätt extra senap om du gillar smaken!

6

Fördela pommes, panerad sej och apelsinssallad mellan era tallrikar. Servera med senapsaioli.