topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nudelsallad

Nudelsallad

med kyckling och asiatisk dressing

Ikväll serveras vi en spännande middag beståendes av kyckling stekt med srirachasås och sojasås. Till den härliga kycklingen serveras vi en vacker och krispig nudelsallad med morot, gurka, salladslök och asiatisk dressing, som vi toppar med chili och cashewnötter. Lockar det varma vädret, är denna rätt dessutom helt perfekt att ta med på picknick!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Gurka

2

Morot

1

Salladslök

½

Röd chili

20

Cashewnötter

300

Strimlad kycklingbröstfilé

20

Sriracha

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

40

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 5)

½

Socker (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)701 kcal
Energi (kJ)2932 kJ
Fett21.53 g
varav mättat4 g
Kolhydrater75.74 g
varav socker18.8 g
Protein48.49 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Riv morot. Grovhacka gurka. Skiva salladslök tunt (spara lite till garnering). Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka cashewnötter.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Krydda med en nypa salt*. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered sås
3

Blanda sojasås, sriracha, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt srirachasåsen till stekpannan med kyckling och stek i 2-3 min, tills den har tjocknat något.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten. 

Blanda nudelsallad
5

Blanda nudlar, morot, gurka, salladslök, asiatisk dressing, olivolja* [1 msk | 2 msk] och chili (spara lite till garnering) i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Anpassa styrkan efter smak, skippa chili om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp nudelsallad och toppa med kyckling (se till att få med all sås) på tallrikar. Toppa med salladslök, chili och cashewnötter.