HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNudelsallad
topBanner
Nudelsallad

Nudelsallad

med kyckling och asiatisk dressing

Ikväll serveras vi en spännande middag beståendes av kyckling stekt med srirachasås och sojasås. Till den härliga kycklingen serveras vi en vacker och krispig nudelsallad med morot, gurka, salladslök och asiatisk dressing, som vi toppar med chili och cashewnötter. Lockar det varma vädret, är denna rätt dessutom helt perfekt att ta med på picknick!

Taggar:StarkSnabb
Allergener:glutensojanöttersesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Gurka

2 st

Morot

1 st

Salladslök

½ st

Chili

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

20 g

Sriracha

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

40 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, soja, sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 5)

½ tsk

Socker* (steg 3)

1 msk

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2931.7813 kJ
Energi (kcal)700.7125 kcal
Fett21.6791 g
varav mättat4 g
Kolhydrater75.895 g
varav socker19 g
Protein48.49 g
Salt4.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Riv morot. Grovhacka gurka. Skiva salladslök tunt (spara lite till garnering). Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka cashewnötter.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Krydda med en nypa salt*. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Blanda sojasås, sriracha, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt srirachasåsen till stekpannan med kyckling och stek i 2-3 min, tills den har tjocknat något.

4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten. 

5

Blanda nudlar, morot, gurka, salladslök, asiatisk dressing, olivolja* [1 msk | 2 msk] och chili (spara lite till garnering) i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Anpassa styrkan efter smak, skippa chili om du inte tycker om stark mat.

6

Lägg upp nudelsallad och toppa med kyckling (se till att få med all sås) på tallrikar. Toppa med salladslök, chili och cashewnötter.