Ikväll serveras vi en spännande middag beståendes av kyckling stekt med srirachasås och sojasås. Till den härliga kycklingen serveras vi en vacker och krispig nudelsallad med morot, gurka, salladslök och asiatisk dressing, som vi toppar med chili och cashewnötter. Lockar det varma vädret, är denna rätt dessutom helt perfekt att ta med på picknick!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Sojasås
(InnehållerVete, Soja, Gluten)1 st
Gurka
2 st
Morot
1 st
Salladslök
½ st
Röd chili
20 g
Cashewnötter
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
20 g
Sriracha
150 g
Fullkornsnudlar
(InnehållerVete, Gluten)40 g
Asiatisk dressing
(InnehållerVete, Soja, Gluten, Sesam)1 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Riv morot. Grovhacka gurka. Skiva salladslök tunt (spara lite till garnering). Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka cashewnötter.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. Krydda med en nypa salt*. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda sojasås, sriracha, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt srirachasåsen till stekpannan med kyckling och stek i 2-3 min, tills den har tjocknat något.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten.
Blanda nudlar, morot, gurka, salladslök, asiatisk dressing, olivolja* [1 msk | 2 msk] och chili (spara lite till garnering) i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Anpassa styrkan efter smak, skippa chili om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudelsallad och toppa med kyckling (se till att få med all sås) på tallrikar. Toppa med salladslök, chili och cashewnötter.