topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk svampstroganoff

Nordisk svampstroganoff

med varmt jordärtskocksmos och färsk persilja

Här bjuder vi på en stroganoff med ostronskivling istället för nötkött. Hemligheten i såsen är vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar för Mamas favorit. Vi steker ostronskivling, tomat och lök med crème fraiche, och resultatet blir en krämig gryta som kommer att älskas av hela familjen. Fantastiska tillbehör är varmt jordärtskocksmos och färsk persilja.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Soja
Gluten
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Bakpotatis

1

Vitlöksklyfta

100

Jordärtskocka

2

Tomat

1

Lök

200

Ostronskivling

½

Tomatpuré

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

1

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

2

Mjölk (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)513 kcal
Energi (kJ)2147 kJ
Fett21.45 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater64.91 g
varav socker13.8 g
Protein14.69 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör jordärtskocksmos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala och tärna potatis och jordärtskocka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis, jordärtskocka och vitlök i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Mosa med mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök. Grovhacka tomat och svamp.

Stek lök och svamp
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och svamp i 5-6 min, tills gyllene. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], en nypa salt* och peppar* och stek i ytterligare 1-2 min.

Koka stroganoff
4

Sänk till medelvärme och tillsätt tomat, worcestershiresås, crème fraiche [½ paket, 2P], Mamas favorit, grönsaksbuljong och vatten* [1 dl | 2 dl]. Sjud i 3-4 min, och smaka av med salt* och peppar*.

Hacka persilja
5

Grovhacka persilja.

Servera
6

Lägg upp jordärtskocksmos i skålar. Toppa med svampstroganoff. Garnera med persilja.