Här bjuder vi på en stroganoff med ostronskivling istället för nötkött. Hemligheten i såsen är vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar för Mamas favorit. Vi steker ostronskivling, tomat och lök med crème fraiche, och resultatet blir en krämig gryta som kommer att älskas av hela familjen. Fantastiska tillbehör är varmt jordärtskocksmos och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Bakpotatis
1
Vitlöksklyfta
100
Jordärtskocka
2
Tomat
1
Lök
200
Ostronskivling
½
Tomatpuré
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
1
Kruspersilja
2
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
1
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala och tärna potatis och jordärtskocka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis, jordärtskocka och vitlök i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Mosa med mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Finhacka lök. Grovhacka tomat och svamp.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och svamp i 5-6 min, tills gyllene. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], en nypa salt* och peppar* och stek i ytterligare 1-2 min.
Sänk till medelvärme och tillsätt tomat, worcestershiresås, crème fraiche [½ paket, 2P], Mamas favorit, grönsaksbuljong och vatten* [1 dl | 2 dl]. Sjud i 3-4 min, och smaka av med salt* och peppar*.
Grovhacka persilja.
Lägg upp jordärtskocksmos i skålar. Toppa med svampstroganoff. Garnera med persilja.