Skip to main content
Miso-tortelloni

Miso-tortelloni

med finriven ost och rucolasallad

Trött och hungrig och på jakt efter en rätt som går supersnabbt att svänga ihop? Vi har lösningen! Pasta är en riktig vardagshjälte i köket – lätt att laga och något som alla gillar. I kväll bjuder vi på tortelloni i en svampsås med matlagningsgrädde, misopasta, tomater, vitlök och ost. Toppa med rucola och middagen är serverad.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Gluten
Hvede
Milk
Celery
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

150 g

Portabello

15 g

Misopasta

½ paket

Matlagningsgrädde

4 g

Grönsaksbuljong

40 g

Rucola

10 g

Finriven ost

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 3)

2 msk

Smör (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)2861 kJ
Energi (kcal)684 kcal
Fett35.9 g
varav mättat16.7 g
Kolhydrater68.7 g
varav socker11.9 g
Kostfiber5 g
Protein21.5 g
Salt3.4 g
Potassium123 mg
Calcium6 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat och svamp.

Stek svamp
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Laga sås
3

Tillsätt i tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, misopasta [1/2 paket, 2P], finriven ost [1/2 påse, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], tortelloni och smör [2 msk | 4 msk] till stekpannan, och rör om.

Sjud tills såsen tjocknar något och pastan är "al dente", 3–4 min.

Under tiden, skölj rucola.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar.

Toppa med rucola.

Ringla eventuellt över lite olivolja.