
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Denna vackert färgglada sallad är perfekt som ett komplement till den tunga julmaten! Vi vänder rödkål med en smakrik honung- och senapsdressing och toppar den med apelsin och honungsrostade valnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Rödkål, förskuren
40 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
25 g
Honung
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
1 st
Granatäpple
2 st
Apelsin
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).
Placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honung.
Rosta i ugnen i 5–8 min, tills gyllene.

Halvera en apelsin.
Blanda honung- och senapsdressing, en generös skvätt apelsinsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner rödkål.
Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Lägg upp rödkål på ett stort fat och toppa med apelsinskivor i ett solfjädermönster.
Garnera med granatäpplekärnor och honungsrostade valnötter.