topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling teriyaki

Kyckling teriyaki

med fullkornsnudlar och stekta grönsaker

Ikväll ska vi göra kyckling teriyaki med fullkornsnudlar, en rätt med massor av smaker och färger. Vi steker kyckling, champinjoner, lök och paprika, och kryddar med vitlök, ingefära och teriyakisås. Sen blandar vi vår kyckling teriyaki med fullkornsnudlar och serverar med färsk salladslök.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

75

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

½

Ingefära

1

Salladslök

100

Champinjoner

1

Rödlök

1

Paprika

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)611 kcal
Energi (kJ)2556 kJ
Fett10.5 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater76 g
varav socker19.3 g
Protein47.2 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 1-2 min, tills mjuka.

När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär svamp [1/2 paket, 2P], rödlök och salladslök i tunna skivor. 

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint. 

Förbered kyckling
3

Skär kyckling i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda, och krydda med en nypa salt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling, svamp och lök i 4-5 min, eller tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.

Tillsätt paprika, vitlök och ingefära och stek i ytterligare 30 sek.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt nudlar
5

Rör i teriyakisås, sparat nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] och nudlar i stekpannan.

Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och strö över salladslök.