Ikväll ska vi göra kyckling teriyaki med fullkornsnudlar, en rätt med massor av smaker och färger. Vi steker kyckling, champinjoner, lök och paprika, och kryddar med vitlök, ingefära och teriyakisås. Sen blandar vi vår kyckling teriyaki med fullkornsnudlar och serverar med färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé
75
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
½
Ingefära
1
Salladslök
100
Champinjoner
1
Rödlök
1
Paprika
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Vitlöksklyfta
½
Olivolja (steg 4)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1-2 min, tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär svamp [1/2 paket, 2P], rödlök och salladslök i tunna skivor.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint.
Skär kyckling i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda, och krydda med en nypa salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling, svamp och lök i 4-5 min, eller tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.
Tillsätt paprika, vitlök och ingefära och stek i ytterligare 30 sek.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör i teriyakisås, sparat nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] och nudlar i stekpannan.
Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp nudlar i skålar och strö över salladslök.