I kväll lagar vi en härlig vegetarisk middag som inte bara smakar fantastiskt, utan också är så färgglad att den får dig på gott humör! Vi vänder vegansk kebab i en panering med vår egen kryddblandning Panamat och steker den gyllene och spröd innan den får sällskap av en sötstark sås med soja, chiliflakes och sweet chilisås. Vi serverar den på fluffigt vitlöksris med en klick asiatisk majonnäs och en färgsprakande sallad på granatäpple, apelsin, morot, mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Panamat
1 st
Mynta & koriander
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Granatäpple
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
1 st
Apelsin
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Senap, Havre)
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
1 msk
Mjöl till vegoprotein
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
Skala apelsin, ta bort kärnor och de vita hinnorna. Tärna den i 1 cm stora bitar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka mynta- och korianderblad.
TIPS: Genom att lossa granäpplekärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Blanda granatäpplekärnor, morot, apelsin, örter, olivolja och en nypa salt i en medelstor skål.
Lägg vegansk kebab i en djup skål och torka av med hushållspapper.
Tillsätt Panamat, mjöl och en nypa salt.
Vänd runt och se till att vegansk kebab är ordentligt täckt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab i 4–5 min, rör om då och då.
Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås, chiliflakes, vatten och sweet chilisås.
Vänd vegansk kebab i såsen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp vitlöksris på tallrikar.
Toppa med vegansk kebab och sallad.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.