
I kväll står en lättlagad kycklingrätt med massor av spännande smaker på menyn. Vi steker kyckling med vår egen kryddblandning Jorden Runt, och serverar med za'atar-ris. Till det bjuder vi på en fräsch gurksallad med citron, och fulländar smakupplevelsen med tahinidressing och färsk dill.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
300
Strimlad kycklingbröstfilé
150
Långkornigt vitt ris
4
Kycklingbuljong
1
Dill
25
Tahini
(Innehåller: Sesam)
50
Majonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
12.5
Honung
½
Citron
1
Gurka
1
Rödlök
8
Za'atar
(Innehåller: Sesam)
2.5
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Vatten* (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
1
Smör (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Skär lök i tunna klyftor.
Krydda kyckling med Jorden Runt, salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och lök i 4–5 min, tills genomstekt och brynt.
Tillsätt vatten [1 msk | 2 msk] till stekpannan, rör om ordentligt och ta av från värmen.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda gurka, citronsaft [2 tsk | 4 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda tahini, honung [1/2 paket, 2P], majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.
Rör ner za'atar och smör [1 msk | 2 msk] i ris precis innan servering.

Lägg upp ris, kyckling och gurka på tallrikar.
Ringla över tahinidressing.
Garnera med riven dill.