HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Kyckling
topBanner
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med pommes och morotssallad

Hypnotisera de minsta i familjen med ljudeffekterna från dina lustfyllda tuggor när du äter vår krispiga kyckling och se på när deras små munnar börjar vattnas.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Strimlad salladsmix

40 g

Potatis

1 st

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Lime

Ingår inte i din leverans

Ägg*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1781.6519 kJ
Energi (kcal)425.825 kcal
Fett19.49 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater23.48 g
varav socker2.4 g
Protein38.735 g
Salt0.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills pommesen har blivit krispiga, 30-35 min. TIPS: Om potatisen är väldigt små går det så klart lika bra att skära dem i klyftor istället för pommes.

2

Skär kycklingen i 3 cm bitar. Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i ytterligare en tallrik. Panera kycklingen genom att först vända dem i ägg*, sedan i panko. Tips: Har du inga ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka botten på stekpannan. Fritera kycklingen i 7-8 min, eller tills den är genomstekt och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

4

Skär lime i klyftor.  

5

Lägg salladsmixen i en skål. Tillsätt en skvätt limejuice och en generös skvätt olivolja*. Krydda med salt* och peppar* och blanda ordentligt.

6

Servera den krispiga kycklingen med pommes, frisk sallad och aioli.