topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med pommes och morotssallad

Hypnotisera de minsta i familjen med ljudeffekterna från dina lustfyllda tuggor när du äter vår krispiga kyckling och se på när deras små munnar börjar vattnas.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280

Kycklinginnerfilé

150

Kålmix

500

Potatis

50

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Lime

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)426 kcal
Energi (kJ)1782 kJ
Fett19.49 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater2.4 g
varav socker2.4 g
Protein38.74 g
Salt0.9 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills pommesen har blivit krispiga, 30-35 min. TIPS: Om potatisen är väldigt små går det så klart lika bra att skära dem i klyftor istället för pommes.

Panera kyckling
2

Skär kycklingen i 3 cm bitar. Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i ytterligare en tallrik. Panera kycklingen genom att först vända dem i ägg*, sedan i panko. Tips: Har du inga ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

Fritera kyckling
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka botten på stekpannan. Fritera kycklingen i 7-8 min, eller tills den är genomstekt och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.

Dela lime
4

Skär lime i klyftor.  

Blanda sallad
5

Lägg salladsmixen i en skål. Tillsätt en skvätt limejuice och en generös skvätt olivolja*. Krydda med salt* och peppar* och blanda ordentligt.

Servera
6

Servera den krispiga kycklingen med pommes, frisk sallad och aioli.