HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Sötpotatisrisotto
topBanner
Krämig sötpotatisrisotto

Krämig sötpotatisrisotto

med skogschampinjoner och hasselnötter

Allergener:sellerisulfitermjölkäggnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid50 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Gräslök

4 g

Sötpotatis

12.5 ml

Lök

20 g

Vitlöksklyfta

7 dl

Skogschampinjoner

Risottoris

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Hasselnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)342.655 kcal
Energi (kJ)1433.6683 kJ
Fett7.506 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater59.7738 g
varav socker0.7 g
Protein6.685 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Skala och grovhacka lök. Placera sötpotatis, lök och vitlök (med skal) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, ca 20 min.

2

Kvarta champinjoner. Hetta upp en torr stor stekpanna på hög värme och stek svampen tills den blivit gyllene, 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lös upp grönsaksbuljongen i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) som du kokat upp i en djup skål.

3

Tillsätt risottoriset i stekpannan och rör om i 1 min. Häll i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och låt riset absorbera vätskan. Börja med att hälla i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera tills riset är 'al dente' och krämigt, 30-35 min.

4

Under tiden, finriv parmesan. Finhacka gräslök. Grovhacka hasselnötter. Blanda dessa i en skål.

5

Ta av skalet från vitlöken när sötpotatisen är färdig. Lägg potatisen och vitlöken i en mixer och tillsätt kokande vatten [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers] från vattenkokaren. Blanda tills du har en slät puré. Rör i purén i stekpannan tillsammans med risottoris. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela risotton mellan era tallrikar och toppa med hasselnötsblandningen. Krydda med en nypa salt* och peppar* efter smak.