HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Krämig sötpotatisrisotto

Krämig sötpotatisrisotto

med skogschampinjoner och hasselnötter

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Om du är beredd att släppa smaktyglarna en smula och gå utanför din bekvämlighetszon kommer du bli rikligt belönad när vår krämiga sötpotatisrisotto når din tunga. Mustiga skogschampinjoner och knapriga hasselnötter brottas om din uppmärksamhet i den idylliska krämigheten som spetsas med parmesan och gräslök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölknötter
Tillagningstid60 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

200 g

Skogschampinjoner

150 g

Risottoris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ paket

Vitvinsvinäger

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 påse

Gräslök

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

750 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2489 kJ
Energi (kcal)595 kcal
Fett9 g
varav mättat2 g
Kolhydrater105 g
varav socker5 g
Kostfiber6 g
Protein20 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered sötpotatis
Förbered sötpotatis
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Skala och grovhacka lök.

Placera sötpotatis, lök och vitlök (med skal) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Baka i ugnen, ca 20 min.

Kvarta svamp
Kvarta svamp
2

Kvarta champinjoner.

Hetta upp en torr stor stekpanna på hög värme och stek svampen tills den blivit gyllene, 3-5 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Lös upp grönsaksbuljongen i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) som du kokat upp i en djup skål.

Tillaga risottoris
Tillaga risottoris
3

Tillsätt risottoriset i stekpannan och rör om i 1 min.

Häll i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och låt riset absorbera vätskan.

Börja med att hälla i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera tills riset är 'al dente' och krämigt, 30-35 min.

Finhacka gräslök
Finhacka gräslök
4

Under tiden, finriv parmesan. Finhacka gräslök. Grovhacka hasselnötter. Blanda dessa i en skål.

Laga sötpotatispuré
Laga sötpotatispuré
5

Ta av skalet från vitlöken när sötpotatisen är färdig.

Lägg potatisen och vitlöken i en mixer och tillsätt kokande vatten [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers] från vattenkokaren. Blanda tills du har en slät puré.

Rör i purén i stekpannan tillsammans med risottoris. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
Servera
6

Fördela risotton mellan era tallrikar och toppa med hasselnötsblandningen. Krydda med en nypa salt och peppar efter smak.

Smaklig måltid!