HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Krämig pasta

Krämig pasta

med portobello, spenat och färsk timjan

Snabblagad

Skönhet är subjektivt, men när det gäller vår krämiga pasta måste ändå alla vara överens. Det finns nog inte en smaklök söder om nordpolen som är torr efter att ha fått vara med och laga det här fagra mästerverket som stoltserar med skogschampinjoner och mustig portobello i kombination med nyttig spenat. Några droppar citron och färsk timjan sätter ytterligare spets tillsammans med dov pecorino.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksulfiterselleriglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

200 g

Skogschampinjoner

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Timjan

1 påse

Spenat

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Citron

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

150 g

Portobello

250 g

Penne

(Innehållergluten, soja)

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

1 msk

Socker*

1 dl

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3703 kJ
Energi (kcal)885 kcal
Fett37 g
varav mättat22 g
Kolhydrater105 g
varav socker15 g
Kostfiber9 g
Protein29 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp vatten* i en vattenkokare.

  • Skiva rödlök tunt.

  • Pressa vitlök.

  • Kvarta portobello och skogschampinjoner.

2
  • Häll vattnet du kokat upp i en stor kastrull tillsammans med en nypa salt*. Koka pastan i vattnet i ca 10 min tills den är 'al dente'.

  • Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

3

Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme. Fräs vitlök, lök, portobello och champinjoner i 4-5 min.

Tillsätt balsamvinäger, socker och vatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till pannan tillsammans med en rejäl nypa salt och peppar. Rör runt och stek i 2-3 min.

4
  • Plocka bladen från 2-3 timjanstjälkarna, lägg några blad åt sidan. Halvera citron.

  • Tillsätt timjan, crème fraiche, grönsaksbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], samt spenat och citronjuice [1/2 citron, 2 pers] till stekpannan.

  • Låt såsen sjuda tills spenaten sloknat och såsen tjocknat.

5
  • Riv pecorino i ostflarn med en potatisskalare.
6
  • Häll svampsåsen över pastan och rör runt. Fördela mellan era tallrikar och toppa med pecorinoflarn och timjanblad.

Smaklig måltid!