HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Pasta
topBanner
Krämig pasta

Krämig pasta

med portobello, spenat och färsk timjan

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Rödlök

200 g

Skogschampinjoner

1 portionspåse

Timjan

100 g

Spenat

150 g

Crème fraiche

1 st

Citron

20 g

Pecorino Romano ost

150 g

Portobello

250 g

Penne

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1.33 msk

Smör

3 tsk

Socker

1 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)115 kcal
Energi (kJ)481 kJ
Fett8.48 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater9.15 g
varav socker7.7 g
Protein0.21 g
Salt1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva rödlök tunt. Pressa vitlök. Kvarta portobello och skogschampinjoner.

2

Häll vattnet du kokat upp i en stor kastrull tillsammans med en nypa salt*. Koka pastan i vattnet i ca 10 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. 

3

Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme. Fräs vitlök, lök, portobello och champinjoner i 4-5 min. Tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till pannan tillsammans med en rejäl nypa salt* och peppar*. Rör runt och stek i 2-3 min.

4

Plocka bladen från 2-3 timjanstjälkarna, lägg några blad åt sidan. Halvera citron. Tillsätt timjan, crème fraiche, grönsaksbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], samt spenat och citronjuice [1/2 citron, 2 pers] till stekpannan. Låt såsen sjuda tills spenaten sloknat och såsen tjocknat något. 

5

Riv pecorino i ostflarn med en potatisskalare.

6

Häll svampsåsen över pastan och rör runt. Fördela mellan era tallrikar och toppa med pecorinoflarn och timjanblad.