Skip to main content
Korv- och champinjonpasta
Korv- och champinjonpasta

Korv- och champinjonpasta

med riven ost och pangrattato

Har du kräsna barn som bara äter pasta och korv? Då har vi precis rätt recept för dig! Okej – det innehåller visserligen lite fler ingredienser än bara pasta och korv, men det är faktisk huvudkomponenterna. Vi kokar farfalle och vänder den i en gräddig sås med stekt korv, champinjoner, lök och vitlök. Vi toppar vår pasta med hackad persilja och pangrattato med solroskärnor och riven ost.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

4 g

Kycklingbuljong

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

20 g

Solroskärnor

1 st

Vitlöksklyfta

320 g

Korv

20 g

Finriven ost

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Bladpersilja

270 g

Farfalle

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till pangrattato

¼ tsk

Salt till pangrattato

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)5762 kJ
Energi (kcal)1377 kcal
Fett76.1 g
varav mättat35 g
Kolhydrater123.4 g
varav socker11.9 g
Kostfiber8 g
Protein44.4 g
Salt4.8 g
Potassium457.6 mg
Calcium12.2 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Gör pangrattato
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga. Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg över i en medelstor skål och blanda med riven ost. Ställ åt sidan.

Under tiden, grovhacka persilja.

Koka pasta
2

Koka pasta i 12–13 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär svamp i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär korv i tunna skivor.

Stek korv & grönsaker
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek korv i 2–3 min, eller tills gyllene.

Tillsätt lök, svamp och vitlök och stek i 3–4 min, eller tills grönsaker är mjuka.

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten, kycklingbuljong, chiliflakes och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Vänd ner pasta i såsen.

TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Tillsätt mer pastavatten om såsen verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med pangrattato och persilja.