
Har du kräsna barn som bara äter pasta och korv? Då har vi precis rätt recept för dig! Okej – det innehåller visserligen lite fler ingredienser än bara pasta och korv, men det är faktisk huvudkomponenterna. Vi kokar farfalle och vänder den i en gräddig sås med stekt korv, champinjoner, lök och vitlök. Vi toppar vår pasta med hackad persilja och pangrattato med solroskärnor och riven ost.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Kycklingbuljong
200 g
Champinjoner
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Vitlöksklyfta
320 g
Korv
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Bladpersilja
270 g
Farfalle
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
½ msk
Olja till pangrattato
¼ tsk
Salt till pangrattato
2 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och solroskärnor i 3–4 min, tills gyllene och krispiga. Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg över i en medelstor skål och blanda med riven ost. Ställ åt sidan.
Under tiden, grovhacka persilja.

Koka pasta i 12–13 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär svamp i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär korv i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek korv i 2–3 min, eller tills gyllene.
Tillsätt lök, svamp och vitlök och stek i 3–4 min, eller tills grönsaker är mjuka.

Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten, kycklingbuljong, chiliflakes och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.
Vänd ner pasta i såsen.
TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Tillsätt mer pastavatten om såsen verkar torr.

Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med pangrattato och persilja.