Köttfärspizza på amerikanskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärspizza på amerikanskt vis

Köttfärspizza på amerikanskt vis

med tomat och mustig BBQ-sås

Pizza går snabbt och enkelt att laga och uppskattas av hela familjen. I kväll gör vi en amerikansk variant med köttfärssås, rödlök, ost och BBQ-sås för extra smak. Vi toppar den färdiggräddade pizzan med hackad tomat, och sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Panamat

1 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

75 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Tomatpuré

1 st

Rödlök

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till kött

½ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4205 kJ
Energi (kcal)1005 kcal
Fett42.5 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater112.6 g
varav socker19.2 g
Protein51.5 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Skär lök och förbered pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Stek köttfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs i 3–4 min, eller tills brynt.

Laga sås
3

Tillsätt tomatpuré, vitlök, vatten och Panamat och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknat något.

Krydda med salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Grädda pizza
4

Bre köttfärssås på pizzabotten och toppa med rödlök.

Ringla över BBQ-sås och toppa med gouda.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Förbered tomat
5

Medan pizza gräddas, finhacka tomat.

Blanda tomat med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Garnera pizza med tomater och skär i bitar.