Kolja med pumpafröcrust
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kolja med pumpafröcrust

Kolja med pumpafröcrust

med rotsellerimos och krämig iMat-sås

Kolja är, tack vare sin milda och goda smak, en fisk som även de minsta familjemedlemmarna brukar gilla. I kväll tillagar vi den med ett täcke av panko och pumpafrön som blir gyllene och knaprigt i ugnen. Krämigt rotmos och rostade morötter med persilja blir smarriga tillbehör och vi serverar hela härligheten med en gräddig sås av Oatly iMat.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Bladpersilja

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Bakpotatis

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

2 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

125 ml

Oatly iMat

(Innehåller Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1.5 msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2777 kJ
Energi (kcal)664 kcal
Fett25 g
varav mättat4 g
Kolhydrater70.3 g
varav socker15 g
Protein39.5 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta morötter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka bitar på diagonalen och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills möra.

Laga rotsellerimos
2

Under tiden, skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och rotselleri i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och rotselleri tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered fisk
3

Grovhacka pumpakärnor.

Blanda pumpakärnor, panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [11/2 msk | 3 msk] i en liten skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.

Toppa med pankoblandning och pressa försiktigt fast den på fisken.

Ugnsstek fisk
4

När det återstår 10 min av morötternas tillagningstid, placera fisk på andra sidan av plåten [2 plåtar, 4P].

Tillaga i ugnen i 8–10 min, eller tills fisk är genomstekt och panko gyllene.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
5

Under tiden, hetta upp en liten kastrull på medelhög värme.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, iMat [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Riv persiljeblad i grova bitar.

Vänd morötter med persilja i en medelstor skål precis innan servering. Tillsätt eventuellt en klick smör.

TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak. 

Servera
6

Lägg upp rotsellerimos, morötter och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image