
Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen fantastisk kyckling, som vi panerar i panko, kokos och vår egen cajunkryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Härliga tillbehör är ugnstekta pommes frites och en färgstark ananassallad med rödkål och morot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
280
Kycklinginnerfilé
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
15
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
25
Pankoströbröd
(Innehåller: Sulfiter, Vete, Gluten)
75
Rödkål, förskuren
50
Ananas
1
Morot
1
Koriander
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1
Ägg (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär (oskalad) potatis i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Stek i ugnen i 25-35 min, tills mjuka.

Krydda kyckling med en nypa salt.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, kokos och Ay Cajun-ba i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling först i ägg och sen i pankomix. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
Lägg över stekt kyckling till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Skala och skär ananas i små bitar.
Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.
Grovhacka koriander.

Blanda rödkål, ananas, morot, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Lägg upp klyftpotatis, kokospanerad cajunkyckling och ananassallad på tallrikar.
Garnera med koriander.
Servera med majonnäs.