Pasta och köttbullar för kräsna barn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta och köttbullar för kräsna barn

Pasta och köttbullar för kräsna barn

2 portioner | med ost och grönsaker

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Pasta och köttbullar brukar gå hem även hos riktigt kräsna barn. Här serverar vi dem med en krämig tomatsås och en god sallad med morot, apelsin och tranbär.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot, Julienne

2 st

Apelsin

40 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till köttbullar

¼ tsk

Salt till köttbullar

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4035 kJ
Energi (kcal)964 kcal
Fett32.4 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater126.1 g
varav socker42.2 g
Protein48 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek köttbullar
2

Under tiden, blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål. Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås och blanda sallad
3

Tillsätt krossade tomater till pannan med färdiga köttbullar och sjud i 5 min, eller tills tjocknat. Krydda med salt och en nypa peppar.

Skär bort botten och toppen på en apelsin och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar. Halvera den andra apelsinen.

Blanda morot, en generös skvätt apelsinsaft, apelsinbitar och tranbär i en stor skål.

TIPS: Ta upp köttbullar från pannan innan du gör såsen och mixa den till önskad konsistens för en jämnare och krämigare sås innan du tillsätter köttbullarna.

Servera
4

Lägg upp pasta, sås och köttbullar i skålar och toppa med gouda.

Servera med morotssallad.