Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Pasta och köttbullar brukar gå hem även hos riktigt kräsna barn. Här serverar vi dem med en krämig tomatsås och en god sallad med morot, apelsin och tranbär.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot, Julienne
2 st
Apelsin
40 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
1
Ägg till köttbullar
¼ tsk
Salt till köttbullar
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål. Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt krossade tomater till pannan med färdiga köttbullar och sjud i 5 min, eller tills tjocknat. Krydda med salt och en nypa peppar.
Skär bort botten och toppen på en apelsin och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar. Halvera den andra apelsinen.
Blanda morot, en generös skvätt apelsinsaft, apelsinbitar och tranbär i en stor skål.
TIPS: Ta upp köttbullar från pannan innan du gör såsen och mixa den till önskad konsistens för en jämnare och krämigare sås innan du tillsätter köttbullarna.
Lägg upp pasta, sås och köttbullar i skålar och toppa med gouda.
Servera med morotssallad.