Karibisk böngryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk böngryta

Karibisk böngryta

med mjukt cajunris och stark ananassalsa

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med ris, som får extra god cajunsmak av att kokas med vår ljuvliga kryddblandning Ay Cajun-ba. När riset kokar så lagar vi en underbar karibisk böngryta med lök, vitlök, paprika och kokosmjölk. Vi toppar härligheterna med cashewnötter och serverar ihop med en fräsch och lite stark ananas- och avokadosalsa.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

2

Vitlöksklyfta

½

Lök

1

Paprika

½

Kidneybönor

½

Tomatpuré

200

Kokosmjölk

10

Sriracha

1

Koriander

½

Röd chili

50

Ananas

1

Avokado

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

20

Cashewnötter

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

2

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)764 kcal
Energi (kJ)3198 kJ
Fett34.36 g
varav mättat19.6 g
Kolhydrater83.96 g
varav socker17 g
Protein16.77 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Tillsätt Ay Cajun-ba och stek i 30 s. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i ytterligare 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka lök [1/2 st, 2P] och vitlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skölj kidneybönor [½ paket, 2P]. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min, tills gyllene. Lägg över i en skål.

Koka gryta
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, vitlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt Jorden runt och fräs i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt kidneybönor, tomatpuré [1/2 burk, 2P], kokosmjölk, sriracha [½ paket, 2P] och vatten* [2 msk | 4 msk]. Sjud i 5-7 min och smaka sedan av med salt* och peppar*.

Förbered frukt & grönt
4

Skär bort ananasskal och tärna ananas i 1 cm stora bitar. Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Tärna den i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. TIPS: Skippa chili eller ta mindre om du inte tycker om stark mat. 

Blanda salsa
5

Blanda ananas, avokado, koriander, chili, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

Servera
6

Lägg upp ris och böngryta i skålar. Toppa med cashewnötter samt ananas- och avokadosalsa.