HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKaribisk Böngryta
topBanner
Karibisk böngryta

Karibisk böngryta

med mjukt cajunris och stark ananassalsa

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med ris, som får extra god cajunsmak av att kokas med vår ljuvliga kryddblandning Ay Cajun-ba. När riset kokar så lagar vi en underbar karibisk böngryta med lök, vitlök, paprika och kokosmjölk. Vi toppar härligheterna med cashewnötter och serverar ihop med en fräsch och lite stark ananas- och avokadosalsa.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:sulfiteräggsenapnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lök

1 st

Röd paprika

½ paket

Kidneybönor

½ burk

Tomatpuré

200 ml

Kokosmjölk

10 g

Sriracha

1 portionspåse

Koriander

½ st

Chili

50 g

Ananas

1 st

Avokado

4 g

Jorden Runt

(Innehållerägg, senap)

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3198.458 kJ
Energi (kcal)764.4498 kcal
Fett34.3899 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater83.9562 g
varav socker17 g
Protein16.7745 g
Salt1.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Tillsätt Ay Cajun-ba och stek i 30 s. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i ytterligare 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök [1/2 st, 2P] och vitlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skölj kidneybönor [½ paket, 2P]. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min, tills gyllene. Lägg över i en skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, vitlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt Jorden runt och fräs i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt kidneybönor, tomatpuré [1/2 burk, 2P], kokosmjölk, sriracha [½ paket, 2P] och vatten* [2 msk | 4 msk]. Sjud i 5-7 min och smaka sedan av med salt* och peppar*.

4

Skär bort ananasskal och tärna ananas i 1 cm stora bitar. Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked. Tärna den i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Halvera, kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. TIPS: Skippa chili eller ta mindre om du inte tycker om stark mat. 

5

Blanda ananas, avokado, koriander, chili, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

6

Lägg upp ris och böngryta i skålar. Toppa med cashewnötter samt ananas- och avokadosalsa.