Skip to main content
Jordnötspanerad sataykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jordnötspanerad sataykyckling

Jordnötspanerad sataykyckling

med currypommes och gurk- och morotssallad

I kvällens recept har vi tagit två välbekanta komponenter – panerad kyckling och pommes frites – och smaksatt dem på nya, spännande sätt. Vi blandar våra pommes med grön currypasta för härligt sting och panerar kycklingfilé i panko och hackade jordnötter för en krispig yta. Sedan serverar vi denna smakrika middag med en syrlig gurksallad med morot, koriander och lime och kryddig sataysås att doppa i.

Taggar:
Stark
Allergener:
Jordnötter
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

1 st

Lime

40 g

Grön currypasta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Morot

100 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

100 g

Romansallad

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till sås

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3765 kJ
Energi (kcal)900 kcal
Fett34.1 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater96.2 g
varav socker18.7 g
Protein54.3 g
Salt7.7 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, grön currypasta och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
2

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare. Finhacka den sista innersta biten på moroten.

Ansa och grovhacka sallad.

Halvera lime.

Grovhacka koriander.

Blanda gurka, morot, sallad, koriander, en skvätt limesaft och salt i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Förbered kyckling
3

Finhacka jordnötter.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

TIPS: Hacka jordnötterna mycket fint för att de ska fastna på kycklingen.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Panera kyckling
4

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.

Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling och laga sås
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

Under tiden, blanda smör, vatten och sataysås i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud i 3–4 min, tills genomvarmt.

Skär kyckling i tunna skivor.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.

Skeda sataysås över kyckling.