
I kvällens recept har vi tagit två välbekanta komponenter – panerad kyckling och pommes frites – och smaksatt dem på nya, spännande sätt. Vi blandar våra pommes med grön currypasta för härligt sting och panerar kycklingfilé i panko och hackade jordnötter för en krispig yta. Sedan serverar vi denna smakrika middag med en syrlig gurksallad med morot, koriander och lime och kryddig sataysås att doppa i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Koriander
1 st
Lime
40 g
Grön currypasta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Morot
100 g
Sataysås
(Innehåller: Jordnötter, Gluten, Vete, Soja)
100 g
Romansallad
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till sås
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, grön currypasta och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare. Finhacka den sista innersta biten på moroten.
Ansa och grovhacka sallad.
Halvera lime.
Grovhacka koriander.
Blanda gurka, morot, sallad, koriander, en skvätt limesaft och salt i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Finhacka jordnötter.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
TIPS: Hacka jordnötterna mycket fint för att de ska fastna på kycklingen.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.
Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
Under tiden, blanda smör, vatten och sataysås i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud i 3–4 min, tills genomvarmt.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.
Skeda sataysås över kyckling.