topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jordnötskyckling

Jordnötskyckling

med vildrissallad och mynta

Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden. Vildrissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till. Som extra tillbehör får du en gurkdressing, mynta och limeklyftor.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Förskuren spetskål

4

Vitlöksflörter

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

½

Gurka

280

Kycklinginnerfilé

100

Basmati vildris

20

Jordnötter

½

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

1

Mynta

Ingår inte i din leverans

Smör

1

Olivolja

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)399 kcal
Energi (kJ)1669 kJ
Fett26.8 g
varav mättat6 g
Kolhydrater7.22 g
varav socker3.9 g
Protein33.01 g
Salt1.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Smält smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt basmati vildris, vatten* (se ingredienslistan), en nypa salt* och koka upp. Låt koka under lock på låg värme i 10 min. Ta kastrullen av värmen och låt ris vila med lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka jordnötter. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt kyckling och blanda.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och marinad. Stek i 3-4 min på varje sida tills den är genomstekt. Tillsätt rödlök när kyckling är halvfärdig, och stek till rödlök är spröd.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda gurkdressing
4

Riv hälften av gurkan [1/2 st, 2 pers] och finhacka resten. Finhacka mynta. Skär lime i klyftor. Blanda riven gurka, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

Blanda rissallad
5

Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Massera ihop spetskål och en nypa salt* med händerna i en salladsskål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing och blanda väl.

Servera
6

Servera rissallad och kyckling i djupa tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och pynta med mynta. Servera med limeklyftor.