Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden. Vildrissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till. Som extra tillbehör får du en gurkdressing, mynta och limeklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Förskuren spetskål
4
Vitlöksflörter
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
½
Gurka
280
Kycklinginnerfilé
100
Basmati vildris
20
Jordnötter
½
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
1
Mynta
⅔
Smör
1
Olivolja
2.5
Vatten
Finhacka (eller pressa) vitlök. Smält smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt basmati vildris, vatten* (se ingredienslistan), en nypa salt* och koka upp. Låt koka under lock på låg värme i 10 min. Ta kastrullen av värmen och låt ris vila med lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka jordnötter. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt kyckling och blanda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och marinad. Stek i 3-4 min på varje sida tills den är genomstekt. Tillsätt rödlök när kyckling är halvfärdig, och stek till rödlök är spröd.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv hälften av gurkan [1/2 st, 2 pers] och finhacka resten. Finhacka mynta. Skär lime i klyftor. Blanda riven gurka, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.
Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Massera ihop spetskål och en nypa salt* med händerna i en salladsskål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing och blanda väl.
Servera rissallad och kyckling i djupa tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och pynta med mynta. Servera med limeklyftor.