topBanner
Jordnötskyckling

Jordnötskyckling

med vildrissallad och mynta

Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden. Vildrissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till. Som extra tillbehör får du en gurkdressing, mynta och limeklyftor.

Taggar:Snabb
Allergener:jordnötterglutensesamsojaäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmati vildris

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Vitlöksklyfta

280 g

Kycklinginnerfilé

½ st

Rödlök

½ st

Gurka

1 st

Lime

1 påse

Förskuren spetskål

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 påse

Mynta

Ingår inte i din leverans

10 g

Smör*

(Innehållermjölk)

250 ml

Vatten*

1 msk

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2795 kJ
Energi (kcal)668 kcal
Fett33 g
varav mättat7 g
Kolhydrater52 g
varav socker7 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Smält smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Tillsätt basmati vildris, vatten* (se ingredienslistan), en nypa salt* och koka upp. Låt koka under lock på låg värme i 10 min.

Ta kastrullen av värmen och låt ris vila med lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka jordnötter. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers].

Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt kyckling och blanda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och marinad. Stek i 3-4 min på varje sida tills den är genomstekt. Tillsätt rödlök när kyckling är halvfärdig, och stek till rödlök är spröd.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Riv hälften av gurkan [1/2 st, 2 pers] och finhacka resten.

Finhacka mynta.

Skär lime i klyftor.

Blanda riven gurka, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

5

Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål.

Massera ihop spetskål och en nypa salt* med händerna i en salladsskål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing och blanda väl.

6

Servera rissallad och kyckling i djupa tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och pynta med mynta. Servera med limeklyftor.