
Korv med bröd är en favorit som alltid går hem. Dagens variant är en både matigare och lyxigare version av klassikern med ketchup och senap. Vi serverar vår stekta korv i varma bröd med senapsmajonnäs och karamelliserad lök, hemmagjorda pommes och en fantastisk sallad med rucola, päron, citronsaft och rostade hasselnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
320 g
Korv
1 st
Lök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
300 g
Potatis
40 g
Rucola
1 st
Päron
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Citrusfrukt
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min. eller tills gyllene och mjuka.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skölj rucola.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Grovhacka hasselnötter.

Blanda majonnäs och senap i en liten skål och ställ åt sidan.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, placera hasselnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekta.
Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Blanda rucola, päron, hasselnötter, en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål precis innan servering.

Lägg upp sallad och pommes på tallrikar.
Bre korvbröd med senapsmajonnäs.
Halvera korv på längden.
Fyll bröd med korv och karamelliserad lök.
TIPS: Servera eventuellt med en klick ketchup att doppa i.