Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll experimenterar vi nämligen med nya smaksensationer och bjuder på både lax, bacon och potatisallad. Laxen steker vi och glaserar med honung och senap. Bacon lindar vi om haricots verts, och potatissalladen innehåller senap, spenat och dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
125
Bacon, skivor
150
Haricots verts
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Citron
1
Dill
4
Vitlöksflörter
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
25
Grov senap
(Innehåller Senap)
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis (oskalad) och koka i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och krydda med salt och peppar. Täck med lock och ställ åt sidan.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 3-4 min, vänd efter halva tiden, eller tills gyllene men fortfarande mjuk.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt svalna något.
Under tiden, ansa haricots verts. Skölj spenat. Halvera citron [1/2 st, 2P]. Finhacka dill.
Placera haricots verts på en plåt med bakplåtspapper, och blanda med lite olivolja, hälften av Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.
Linda haricots verts med bacon (2 knyten per person). Placera resterande bacon på plåten.
Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills haricots verts är mjuka och bacon är knaprig.
Torka försiktigt ur stekpannan, tillsätt en skvätt olivolja och hetta upp den på medelhög värme. Torka av lax med hushållspapper och krydda med resterande Vitlöksflörter och en nypa salt.
Stek lax med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd den och stek i 3-5 min, eller tills genomstekt.
Under tiden, blanda honungs- och senapsdressing, en skvätt citronjuice och hälften av senapen i en liten skål.
Ta av stekpannan från värme och häll honungs- och senapsglaze över laxen.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Blanda crème fraiche, resterande senap, citronjuice [2 tsk | 4 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Rör i potatis, spenat och dill (spara lite till garnering).
Lägg upp honungs- och senapsglaserad lax, baconlindade bönor och potatissallad på tallrikar.
Strö baconskivor över potatissalladen.
Garnera med dill.