Fastnar ni också i tacosträsket varje fredag? Överraska familjen med en festlig fiskrätt! Vi ugnssteker öring med smör och honung- och senapsdressing och serverar den med en ljummen potatissallad med crème fraiche, majonnäs och dill. Kvällens tillbehör blir en lyxig sallad med päron, rödbeta, rucola och gyllenrostade hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
1 st
Citron
½ st
Rödbetor, förkokta
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Dill
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
40 g
Rucola
1 st
Päron
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till fisk
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till potatis
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Finhacka dill.
Skölj rucola.
Halvera citron.
Tärna rödbeta i 1 cm stora bitar.
Grovhacka hasselnötter.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Tärna smör i små bitar.
Placera fisk med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Toppa med honung- och senapsdressing och smörbitar.
Placera hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga fisk och hasselnötter i ugnen i 9–10 min, eller tills fisk är genomstekt och hasselnötter rostade.
TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.
Vänd ner päron, rödbeta, rucola och hasselnötter i skålen med dressing precis innan servering.
Vänd potatis med crème fraiche, majonnäs, dill, salt och en nypa peppar.
Lägg upp krämig potatis, päronsallad och fisk på tallrikar.
Toppa fisk med resterande sås från ugnsformen.