Honung- och senapsrostad öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och senapsrostad öring

Honung- och senapsrostad öring

med rödbetssallad och krämig potatis

Fastnar ni också i tacosträsket varje fredag? Överraska familjen med en festlig fiskrätt! Vi ugnssteker öring med smör och honung- och senapsdressing och serverar den med en ljummen potatissallad med crème fraiche, majonnäs och dill. Kvällens tillbehör blir en lyxig sallad med päron, rödbeta, rucola och gyllenrostade hasselnötter.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

1 st

Citron

½ st

Rödbetor, förkokta

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

40 g

Rucola

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3859 kJ
Energi (kcal)922 kcal
Fett58 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater122.6 g
varav socker73.1 g
Protein32.9 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Finhacka dill.

Skölj rucola.

Halvera citron.

Tärna rödbeta i 1 cm stora bitar.

Grovhacka hasselnötter.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Tärna smör i små bitar.

Placera fisk med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Toppa med honung- och senapsdressing och smörbitar.

Placera hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper.

Ugnsstek fisk
4

Tillaga fisk och hasselnötter i ugnen i 9–10 min, eller tills fisk är genomstekt och hasselnötter rostade.

TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.

Vänd ner päron, rödbeta, rucola och hasselnötter i skålen med dressing precis innan servering.

Vänd potatis med crème fraiche, majonnäs, dill, salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp krämig potatis, päronsallad och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med resterande sås från ugnsformen.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image