HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisin Och Srirachastekt Köttfärs
topBanner
Hoisin- och srirachastekt köttfärs

Hoisin- och srirachastekt köttfärs

med jasminris, pak choi och lime

Den klassiska köttfärssåsen får en uppgradering av hoisinsås, sojasås och sriracha, och pak choi & broccoli. Spagetti har vi bytt ut med ett spännande ris kokt med vitlök och ingefära. Servera med jordnötter, chili och lime, och överraska familjen med en spännande rätt som kommer att slukas av alla!

Taggar:Snabb
Allergener:blötdjurglutensesamsojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Pak choi

25 ml

Hoisinsås

(Innehållerblötdjur, gluten, sesam, soja)

250 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Blandfärs

½ st

Jasminris

1 st

Ekologisk lime

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Ingefära

1 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

2 st

Chili flakes

10 g

Morot

¼ tsk

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Salt* (steg 1)

½ dl

Vatten* (steg 1)

½ msk

Vatten* (steg 3)

Vetemjöl* (steg 3)

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3023.4421 kJ
Energi (kcal)722.62 kcal
Fett30.8673 g
varav mättat12.2 g
Kolhydrater77.3049 g
varav socker9.5 g
Protein32.9417 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär pak choi i 1 cm breda skivor. Skär lime i kvartar. Riv morot (oskalad).

3

Blanda kallt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål tills mjölet är upplöst. Tillsätt hoisinsås, sojasås och en stor skvätt limejuice. Blanda väl. Rör sedan i önskad mängd sriracha [1/2 paket, 2 P] (den är ganska stark).

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och blandfärs under omrörning tills brynt, 3-5 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt pak choi och stek i ytterligare 1-2 min. Rör i såsen, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud tills den har tjocknat, 2-3 min. Ta av värme och smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili flakes om du tycker om stark mat.

6

Lägg upp ris i djupa skålar och toppa med hoisin- och srirachastekt köttfärs. Strö över jordnötter och servera resterande limeklyftor vid sidan av. Strö över chili flakes om du tycker om stark mat.