Skip to main content
Gyllenstekt pankopanerad fläskkotlett
Gyllenstekt pankopanerad fläskkotlett

Gyllenstekt pankopanerad fläskkotlett

med rostade rotfrukter och majsslaw

Kvällens middag blir en klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Vi panerar fläskkotlett i panko och serverar den sprödstekt med rostade rotfrukter och en krämig majsslaw med aioli.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

250 g

Skivad fläskkotlett

80 g

Aioli

1 st

Majs

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3652 kJ
Energi (kcal)873 kcal
Fett44.5 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater81 g
varav socker15.7 g
Kostfiber9.9 g
Protein39.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera kött
2

Vispa ägg i en skål.

Blanda panko och salt i en ny skål.

Krydda kött med en nypa salt och vänd det i ägg och sen i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov. 2) Stek i omgångar vid behov. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered majs
4

Under tiden, häll av majs.

Blanda sallad
5

Blanda majs, salladsmix, aioli och en nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp kött, rostade rotfrukter och majsslaw på tallrikar.