
Kvällens middag blir en klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Vi panerar fläskkotlett i panko och serverar den sprödstekt med rostade rotfrukter och en krämig majsslaw med aioli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
500 g
Potatis
150 g
Strimlad salladsmix
250 g
Skivad fläskkotlett
80 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Majs
1 st
Palsternacka
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.
Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Vispa ägg i en skål.
Blanda panko och salt i en ny skål.
Krydda kött med en nypa salt och vänd det i ägg och sen i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov. 2) Stek i omgångar vid behov. 3) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, häll av majs.

Blanda majs, salladsmix, aioli och en nypa salt och peppar i en skål.

Lägg upp kött, rostade rotfrukter och majsslaw på tallrikar.