HelloFresh
Grillkorv med löksky

Grillkorv med löksky

potatismos och lila morot

Barnvänlig

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta svingoda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - grillkorv ihop med lent potatismos, ångkokta lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Morot, lila

1 st

Morot

1 påse

Bladpersilja

2 st

Korv, gris/nötkött

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 påse

Timjan

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

½ dl

Vatten*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2950 kJ
Energi (kcal)705 kcal
Fett39 g
varav mättat17 g
Kolhydrater71 g
varav socker15 g
Kostfiber8 g
Protein18 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull.

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar.

Skär oskalade morötter i halvmånar.

Grovhacka persilja.

Koka potatisen i 10-15 min, eller tills bitarna är mjuka.

2

Lägg morötterna i en sil eller en ånginsats och sätt över kastrullen när det återstår ca 5 min av potatisens tillagningstid. Sätt på ett lock och fortsätt koka resterande tid.

Lägg morötterna i en skål och täck över så de behåller värmen.

Häll av potatisen och lägg sedan tillbaka den i kastrullen. Mosa med smör, mjölk, salt* och hälften av persiljan till ett slätt mos.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme medan potatisen kokar. Stek korvarna i 10-12 min, vänd då och då tills de har fått jämn färg och är genomstekta.

4

Skiva rödlök tunt. Finhacka timjanbladen (kasta stjälkarna).

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre stekpanna. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, timjan och en nypa socker* och blanda väl. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken karamelliserat och är mörk och klibbig.

5

Tillsätt rödvinsås och vatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till pannan. Låt koka i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Fördela potatismos, ångkokta morötter och grillkorv mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.