Skip to main content
Grillkorv med löksky

Grillkorv med löksky

potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta svingoda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - grillkorv ihop med lent potatismos, ångkokta lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Morot

60

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Timjan

250

Korv

1

Bladpersilja

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

½

Vatten

Socker

¼

Salt

2

Mjölk

Näringsvärden

Energi (kcal)116 kcal
Energi (kJ)486 kJ
Fett9.9 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater4.9 g
varav socker2.8 g
Protein1 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skär oskalade morötter i halvmånar. Grovhacka persilja. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills bitarna är mjuka.

Ångkoka morötter
2

Lägg morötterna i en sil eller en ånginsats och sätt över kastrullen när det återstår ca 5 min av potatisens tillagningstid. Sätt på ett lock och fortsätt koka resterande tid. Lägg morötterna i en skål och täck över så de behåller värmen. Häll av potatisen och lägg sedan tillbaka den i kastrullen. Mosa med smör*, mjölk*, salt* och hälften av persiljan till ett slätt mos.

Stek korv
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme medan potatisen kokar. Stek korvarna i 10-12 min, vänd då och då tills de har fått jämn färg och är genomstekta.

Karamellisera lök
4

Skiva rödlök tunt. Finhacka timjanbladen (kasta stjälkarna). Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre stekpanna. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Tillsätt balsamvinäger, timjan och en nypa socker* och blanda väl. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken karamelliserat och är mörk och klibbig.

Koka löksås
5

Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till pannan. Låt koka i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela potatismos, ångkokta morötter och grillkorv mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.