HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrillkorv Med Löksky
topBanner
Grillkorv med löksky

Grillkorv med löksky

potatismos och lila morot

Barnvänlig

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta svingoda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - grillkorv ihop med lent potatismos, ångkokta lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Morot, lila

15 ml

Morot

1.33 msk

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

½ dl

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

efter behov

Potatis

¼ tsk

Timjan

2 msk

Korv, gris/nötkött

Bladpersilja

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Socker*

Salt*

Mjölk*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)486.0684 kJ
Energi (kcal)116.1731 kcal
Fett9.8753 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater4.92 g
varav socker2.8 g
Protein1.0315 g
Salt1.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skär oskalade morötter i halvmånar. Grovhacka persilja. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills bitarna är mjuka.

2

Lägg morötterna i en sil eller en ånginsats och sätt över kastrullen när det återstår ca 5 min av potatisens tillagningstid. Sätt på ett lock och fortsätt koka resterande tid. Lägg morötterna i en skål och täck över så de behåller värmen. Häll av potatisen och lägg sedan tillbaka den i kastrullen. Mosa med smör*, mjölk*, salt* och hälften av persiljan till ett slätt mos.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme medan potatisen kokar. Stek korvarna i 10-12 min, vänd då och då tills de har fått jämn färg och är genomstekta.

4

Skiva rödlök tunt. Finhacka timjanbladen (kasta stjälkarna). Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre stekpanna. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Tillsätt balsamvinäger, timjan och en nypa socker* och blanda väl. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken karamelliserat och är mörk och klibbig.

5

Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till pannan. Låt koka i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela potatismos, ångkokta morötter och grillkorv mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.