Grillad ”Steak Frites” med bearnaisemajonnäs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillad ”Steak Frites” med bearnaisemajonnäs

Grillad ”Steak Frites” med bearnaisemajonnäs

med haricots verts och vitlökssmör

En klassisk rumpstek är sällan fel, och verkligen inte när man vill festa till det, även om det är vardag. Vi serverar köttet med vitlökssmör, timjanrostade pommes, citronstekta haricots verts med pinjenötter, krämig bearnaisemajonnäs och färsk persilja.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Rumpstek

½ portionspåse

Bladpersilja

150 g

Haricots verts

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Dragon

30 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 portionspåse

Timjan

½ st

Citron

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 5)

2 msk

Smör (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5140 kJ
Energi (kcal)1228 kcal
Fett38.6 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater54.6 g
varav socker8.2 g
Protein39.2 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).

Förvärm din grill så att den blir väldigt het.

Ta fram smör och kött så det blir rumstempererat. Krydda kött med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Plocka timjanblad. 

Skär potatis (oskalad) i 1/2 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P]  med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, timjan, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och krispiga.

Förbered råvaror
2

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).

Grovhacka dragonblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [½ st, 2P]. 

Ansa haricots verts.

Grilla kött
3

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar.

Lägg över på en tallrik.

Gör vitlökssmör
4

Under tiden, blanda smör [2 msk | 4 msk], en nypa salt, vitlök, persilja och hälften av senapen i en liten skål.

Blanda majonnäs, dragon, resterande senap, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en ny liten skål.

Stek haricots verts
5

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 2-3 min, eller tills gyllene. Lägg över till en liten skål.

Stek haricots verts med en skvätt citronsaft och vatten [2 msk | 4 msk] i 1-2 min, tills vattnet har avdunstat. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör i pinjenötter precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pommes, kött och haricots verts på tallrikar.

Toppa kött med en sked vitlökssmör och servera med bearnaisemajonnäs.

Garnera med persiljeblad.