topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk kycklingwrap

Grekisk kycklingwrap

med rostade grönsaker och tzatziki

Smakrikt och enkelt är denna grekiska rätt där wraps serveras med rostad rödlök, zucchini och paprika, och kryddiga kycklinstrimlor. Bygg din egna wrap efter behag och snåla inte med den ljuvliga, hemlagade tzatzikin!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

1

Zucchini

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Vitlöksklyfta

1

Paprika

5

Tex-Mex

300

Strimlad kycklingbröstfilé

2

Tunnbröd

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)433 kcal
Energi (kJ)1811 kJ
Fett24.04 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater13.55 g
varav socker12 g
Protein38.82 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödlök i tunna skivor. Skär zucchini i 1 cm halvmånar. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Rosta grönsaker
2

Placera grönsaker och oskalad vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* [2 msk | 3 msk] och krydda med Vitlöksflörter, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. TIPS: Fördela grönsaker på två plåtar vid behov.

Skär & riv gurka
3

Skär hälften av gurkan i 1 cm tjocka stavar. Riv resten av gurkan, och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 7 min av grönsakernas tillagningstid. Stek kyckling, Tex-Mex och en nypa salt* i 4-5 min under omrörning, tills brynta och genomstekta. Blanda yoghurt och riven gurka i en skål. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Värm tunnbröd
5

Packa in tunnbröd i folie och värm i ugnen i 2-3 min. Ta av vitlöksklyftor från plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, och placera dem på en skärbräda. Skala vitlök försiktigt med en kniv, mosa med en gaffel, och blanda ner den i yoghurten. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Fyll tunnbröd med rostade grönsaker, gurka, kyckling och tzatziki.