Grekisk kycklingcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk kycklingcouscous

Grekisk kycklingcouscous

med smulad salladsost och färsk persilja

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med ljuvlig kycklingcouscous. Vi blandar rostad lök och zucchini med buljonkokt couscous och hackad persilja. Vi toppar med sprödstekt kyckling, salladsost, yoghurt och persiljeblad.

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Max 50g kolhydrater
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

½ st

Zucchini

1 st

Paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

100 g

Fullkornscouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2610 kJ
Energi (kcal)624 kcal
Fett24.7 g
varav mättat9 g
Kolhydrater49.2 g
varav socker13.5 g
Protein46.6 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär lök i klyftor. Tärna zucchini [½ st, 2P] och paprika i 0.5 cm stora bitar. Placera grönsaker på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda generöst med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min på varje sida. Lägg över kyckling till den andra sidan av plåten och rosta i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en mellanstor kastrull. Tillsätt couscous och olivolja* [1 msk | 2 msk] och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

4

Finhacka persilja. TIPS: Spara några hela persiljeblad till garnering.

5

Rör ner rostade grönsaker och hackad persilja i kastrullen med couscous. Krydda med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*.

6

Skär kyckling i skivor. Lägg upp couscous på tallrikar och toppa med kyckling. Smula över salladsost [1/2 paket, 2P], skeda över yoghurt och garnera med persiljeblad.