Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med ljuvlig kycklingcouscous. Vi blandar rostad lök och zucchini med buljonkokt couscous och hackad persilja. Vi toppar med sprödstekt kyckling, salladsost, yoghurt och persiljeblad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
½ st
Zucchini
1 st
Paprika
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
100 g
Fullkornscouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2.5 dl
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär lök i klyftor. Tärna zucchini [½ st, 2P] och paprika i 0.5 cm stora bitar. Placera grönsaker på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda generöst med salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min på varje sida. Lägg över kyckling till den andra sidan av plåten och rosta i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en mellanstor kastrull. Tillsätt couscous och olivolja* [1 msk | 2 msk] och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Finhacka persilja. TIPS: Spara några hela persiljeblad till garnering.
Rör ner rostade grönsaker och hackad persilja i kastrullen med couscous. Krydda med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*.
Skär kyckling i skivor. Lägg upp couscous på tallrikar och toppa med kyckling. Smula över salladsost [1/2 paket, 2P], skeda över yoghurt och garnera med persiljeblad.