HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafel I Tunnbröd
topBanner
Falafel i tunnbröd

Falafel i tunnbröd

med krispig sallad och tzatziki

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den härliga salladen som får spänst av tomat, gurka, rödlök och citron, och vacker färg av persilja. Vi serverar falafal och sallad i tunnbröd, och så toppar vi med en krämig, hemlagad tzatsiki.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:sesammjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Rödlök

1 st

Falafel

(InnehållersesamKan innehållasenap)

75 g

Gurka

20 g

Citron

½ st

Gräddfil

(Innehållermjölk)

2 st

Sriracha

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Tomat

1 st

Tunnbröd

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

Bladpersilja

Gemsallad

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)418.8811 kJ
Energi (kcal)100.115 kcal
Fett4.366 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater9.7033 g
varav socker8.9 g
Protein3.5605 g
Salt0.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Tärna tomat och hälften av gurkan i 1 cm stora bitar. Riv resterande gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Dela citron i klyftor. Grovhacka persilja.

2

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], riven gurka och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida eller tills krispiga och uppvärmda.

4

Blanda tomat, hackad gurka, rödlök, persilja, en generös skvätt citronjuice och en skvätt olivolja* i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Riv av salladsblad. Packa in tunnbröd i folie och värm i ugnen i 2-3 min.

6

Lägg upp salladsblad, falafel, gurksallad, tzatziki och srirachatunnbröden, och rulla ihop. Servera resterande sallad vid sidan av.