Falafel i tunnbröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel i tunnbröd

Falafel i tunnbröd

med krispig sallad och tzatziki

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den härliga salladen som får spänst av tomat, gurka, rödlök och citron, och vacker färg av persilja. Vi serverar falafal och sallad i tunnbröd, och så toppar vi med en krämig, hemlagad tzatsiki.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Rödlök

250

Falafel

1

Gurka

1

Citron

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

20

Sriracha

½

Vitlöksklyfta

2

Tomat

2

Tunnbröd

1

Bladpersilja

1

Sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)110 kcal
Energi (kJ)458 kJ
Fett4.6 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater9.6 g
varav socker8.9 g
Protein5.1 g
Salt0.6 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Tärna tomat och hälften av gurkan i 1 cm stora bitar. Riv resterande gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Dela citron i klyftor. Grovhacka persilja.

Gör tzatziki
2

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], riven gurka och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Stek falafel
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida eller tills krispiga och uppvärmda.

Blanda sallad
4

Blanda tomat, hackad gurka, rödlök, persilja, en generös skvätt citronjuice och en skvätt olivolja* i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Värm tunnbröd
5

Riv av salladsblad. Packa in tunnbröd i folie och värm i ugnen i 2-3 min.

Servera
6

Lägg upp salladsblad, falafel, gurksallad, tzatziki och srirachatunnbröden, och rulla ihop. Servera resterande sallad vid sidan av.