Vitlöks- och persiljerostad lammstek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöks- och persiljerostad lammstek

Vitlöks- och persiljerostad lammstek

med krämig dill- och grönsaksfrikassé

Lamm är ett lyxigt protein som man kanske inte lagar så ofta – men den här steken sköter sig själv i ugnen medan du kan fokusera på tillbehören. Vi lagar dillslungad potatis, krämig grönsakfrikassé och stekta haricots verts och serverar denna välsmakande middag med knaperstekt schalottenlök.

Allergener:
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Vitlöksklyfta

300 g

Lammstek

1 st

Purjolök

1 st

Morot

10 g

Kycklingfond

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

400 g

Småpotatis

150 g

Haricots verts

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till potatis

1 msk

Mjöl till panering

3 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4387 kJ
Energi (kcal)1049 kcal
Fett76.8 g
varav mättat43.1 g
Kolhydrater56.8 g
varav socker17.4 g
Protein34.5 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Förbered lamm
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta fram lammkött så det blir rumstempererat.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Skär köttets fettsida i ett 1 cm djupt zickzackmönster. Gnid med vitlök och persilja och krydda med salt.

Placera kött med fettsidan ner i en medelstor stekpanna. Värm upp stekpannan på medelvärme och stek oavbrutet i 8–9 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Ansa haricots verts.

TIPS: Se till att skölja bort sand och jord från purjolök.

Rosta lamm
3

Höj till hög värme och bryn köttet på alla sidor i 30 sek. Lägg över på en bakplåt med bakplåtspapper med fettsidan upp. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills genomstekt.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Grovhacka dill.

Vänd potatis med hälften av dillen, smör och en nypa salt och peppar. Ställ åt sidan under lock.

Laga sås
4

Under tiden, hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek morot och purjolök i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt worcestershiresås, kycklingfond, matlagningsgrädde, resterande dill, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar något.

Skär schalottenlök i skivor. Blanda schalottenlök, mjöl och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Stek haricots verts
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök i 2–3 min, eller tills krispig och gyllene. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Köttet kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stora stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Stek haricots verts med vatten i 3–4 min, eller tills mjuka.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp dillpotatis, frikassé och haricots verts på tallrikar.

Toppa frikassé med lamm och strö över schalottenlök.