HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Dukkahkyckling

Dukkahkyckling

med krämiga linser, rostade morötter och persilja

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Följ karavanen av livsnjutare runt egyptiska pyramider av dukkahkyckling i en öken av krämiga linser där den enda nederbörden är din vattnande mun. Stanna till vid en oas av rostade morötter och låt magen vila, men var på din vakt - den här måltiden är så vacker att du kommer tro det är en hägring.

Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölksenap
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Morot

2 st

Kycklingbröstfilé

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Kruspersilja

½ paket

Kycklingbuljong

1 paket

Gröna linser

150 g

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

100 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2318 kJ
Energi (kcal)554 kcal
Fett29 g
varav mättat16 g
Kolhydrater24 g
varav socker11 g
Kostfiber10 g
Protein44 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Dela morot
Dela morot
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Skär morötter i stavar. Lägg stavarna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och en nypa salt. Blanda runt och sätt dem åt sidan, de ska in i ugnen så fort den blivit varm.

Bryn kyckling
Bryn kyckling
2

Placera kycklingen i en skål tillsammans med lite olja, dukkah kryddmix och en nypa salt. Massera in kryddorna i köttet.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingen i 2 min på varje sida så den får lite yta.

Lägg kycklingen på samma plåt som morötterna och tillaga i toppen av ugnen i 25-30 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
3

Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka persilja.

Lös upp kycklingbuljongen i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) du har kokat upp i en bunke.

Skölj av linserna i en sil under kallt vatten*.

Rör i linser
Rör i linser
4

Hetta upp lite olja* i samma stekpanna som du använde tidigare och stek rödlök. Rör om och fräs tills den är mjuk, 5 min. Tillsätt vitlök. Fräs i 1 min.

Tillsätt sedan den upplösta buljongen. Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda tills buljongen har reducerats till hälften, ca 5 min.

Blanda ner linserna och crème fraiche och låt det bli genomvarmt under omrörning, 1-2 min.

Dela kyckling
Dela kyckling
5

Ta ut kycklingen och morötterna ur ugnen så snart de är klara.

Låt kycklingen vila ett par min på en skärbräda. Skär sedan varje filé i sex stycken jämnstora bitar, och ta sedan fram varsin djup tallrik.

Servera
Servera
6

Värm upp linserna om den hunnit kallna och blanda ner nästan all persilja (spara lite till dekoration) samt senap (1 tsk för 2 pers / 2 tsk för 4 pers) efter smak.

Smaka även av med salt och peppar och mer senap om du känner att det behövs.

Fördela de krämiga linserna mellan tallrikarna och toppa med baharatkycklingen. Strö över den sparade persiljan.

Smaklig måltid!