HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Dukkahkyckling

Dukkahkyckling

med krämiga linser, rostade morötter och persilja

Följ karavanen av livsnjutare runt egyptiska pyramider av dukkahkyckling i en öken av krämiga linser där den enda nederbörden är din vattnande mun. Stanna till vid en oas av rostade morötter och låt magen vila, men var på din vakt - den här måltiden är så vacker att du kommer tro det är en hägring.

Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölksenap
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Morot

300 g

Kycklingbröstfilé

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Kruspersilja

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Gröna linser

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 tsk

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

100 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

¼ tsk

Salt

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2456 kJ
Energi (kcal)587 kcal
Fett32 g
varav mättat16 g
Kolhydrater24 g
varav socker11 g
Kostfiber10 g
Protein44 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Skär morötter i stavar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, krydda med en nypa salt och rör om.

Placera kycklingen i en skål tillsammans med lite skvätt olja, dukkah och salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Massera in kryddorna i köttet.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingen i 2 min på varje sida så den får lite yta. 

Lägg kycklingen på samma plåt som morötterna och tillaga på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök och persilja.

Skölj av linserna i en sil under kallt vatten*. 

Lös upp kycklingbuljongen i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) du har kokat upp.

4

Hetta upp en skvätt olja* i samma stekpanna som tidigare på medelhög värme och fräs rödlök i 5 min. Tillsätt vitlök. Fräs i 1 min. 

Sänk värmen och tillsätt buljongen, linser, crème fraiche, persilja (spara lite till garnering) och senap [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Låt sjuda tills såsen har tjocknat något, 2-4 min.

Smaka av och krydda med salt, peppar och senap efter smak.

5

Ta ut kycklingen och morötterna ur ugnen så snart de är klara. 

Låt kycklingen vila ett par min på en skärbräda. Skiva sedan varje filé i sex stycken jämnstora bitar.

6

Fördela de krämiga linserna i djupa tallrikarna och toppa med dukkahkycklingen. Strö över resterande persilja.

Smaklig måltid!