Dukkahkryddat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkahkryddat fläskkött

Dukkahkryddat fläskkött

med tranbärsbulgur, snabbpicklad rödlök och persiljedressing

Hugg in på en orientalisk smakexplosion till middag och unna dig variation i matlagningen. Krydda din fläskytterfilé med välsmakande rostad nötblandning och känn aromerna sprida sig i köket när du steker. Uppdatera din bulgur med söta tranbär och skapa kontrast med syrligt picklad lök. Klicka över en len persiljedressing och vi lovar att du kommer njuta av varenda fullassad gaffel.

Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

4

Kycklingbuljong

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

40

Tranbär

1

Rödlök

25

Vitvinsvinäger

15

Dukkah

300

Fläskkotlett hel

Gurka

1

Gurka, piccolo

1

Bladpersilja

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

Socker

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)347 kcal
Energi (kJ)1450 kJ
Fett9.55 g
varav mättat4 g
Kolhydrater27.03 g
varav socker0.3 g
Protein35.23 g
Salt0.2 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Riv oskalad morot. Koka upp vatten* ( se ingredienslistan) och kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Rör ner tranbär och morot, sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå i 12-15 min, eller tills servering.

Pickla lök
2

Skiva rödlök tunt. Lägg rödlöksskivorna i en skål och tillsätt vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa socker* och salt*. Rör om och ställ åt sidan.

Krydda köttet
3

Dela fläskköttet så att du får en kotlett per person. Blanda en skvätt olivolja* med en nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Häll dukkah i ytterligare en tallrik. Vänd köttet först i oljan och sedan i dukkahn. Pressa gärna så att kryddorna fastnar.

Stek köttet
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda persiljedressing
5

Grovhacka gurka och persilja. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och hälften av persiljan i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Häll av lagen från den picklade löken. Skär köttet i tunna skivor. Fördela tranbärsbulgur och dukkahkryddat fläskkött mellan era tallrikar. Toppa med picklad lök och gurka och garnera med persilja. Servera med persiljedressing vid sidan av.