Chokladchiapudding
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Chokladchiapudding

2 portioner | med rostade mandlar

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Choklad är ett säkert kort för att göra frukosten extra lyxig. Här serverar vi den smält i en krämig chiapudding och tillsammans med rostade mandlar på toppen. Ät och njut!

Allergener:
Mjölk
Soja
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Chiafrön

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

180 ml

Kokosmjölk

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten till chiafrön

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3025 kJ
Energi (kcal)723 kcal
Fett55.4 g
varav mättat28 g
Kolhydrater34.4 g
varav socker26.8 g
Protein15.7 g
Salt0.3 g

Instruktioner

1

Blanda chiafrön (30 g), vatten, kokosmjölk och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

2

Placera hälften av chokladknapparna i en liten skål på morgonen.

Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.

Blanda chiapudding med smält choklad.

TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.

Rosta mandlar
3

Grovhacka mandlar.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.

4

Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med yoghurt och resterande chiapudding.

Toppa med resterande chokladknappar och mandlar.