Harissa- och pankopanerad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Harissa- och pankopanerad kolja

med hasselbackpotatis och blomkålssallad

Njut av havets läckra smaker med vår harissa- och pankopanerade kolja som får sällskap av gyllenrostad hasselbackspotatis. Vi svänger också ihop en sallad på blomkålsris, spenat och färska örter och serverar denna smarriga fiskrätt med vitlöksyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Fisk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Blomkålsris

1 st

Bladpersilja

1 st

Mynta

500 g

Potatis

4 g

Souvlaki-kryddmix

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Harissakrydda

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

30 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2408 kJ
Energi (kcal)575 kcal
Fett20.7 g
varav mättat5 g
Kolhydrater58.9 g
varav socker5.1 g
Protein38.9 g
Salt4.1 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera några potatisar i taget mellan två träslevar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis. 

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlaki-kryddmix och en nypa peppar. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene. 

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blomkålsris och salt under omrörning i 2–3 min.

Stäl åt sidan i en stor skål.

3

Blanda panko, harissakrydda, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Placera fisk i en ugnsform med bakplåtspapper, toppa med pankoblandning och tryck försiktigt fast den.

4

Sätt in fisk i ugnen när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Tillaga i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Finhacka mynta och persilja.

Skölj spenat.

Vänd blomkålsris med örter och spenat precis innan servering.

6

Lägg upp potatis, fisk och blomkålsris på tallrikar.

Servera med en klick vitlöksyoghurt.