Njut av havets läckra smaker med vår harissa- och pankopanerade kolja som får sällskap av gyllenrostad hasselbackspotatis. Vi svänger också ihop en sallad på blomkålsris, spenat och färska örter och serverar denna smarriga fiskrätt med vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Blomkålsris
1 st
Bladpersilja
1 st
Mynta
500 g
Potatis
4 g
Souvlaki-kryddmix
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Harissakrydda
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
30 g
Spenat
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till panering
¼ tsk
Salt till panering
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera några potatisar i taget mellan två träslevar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlaki-kryddmix och en nypa peppar. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blomkålsris och salt under omrörning i 2–3 min.
Stäl åt sidan i en stor skål.
Blanda panko, harissakrydda, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera fisk i en ugnsform med bakplåtspapper, toppa med pankoblandning och tryck försiktigt fast den.
Sätt in fisk i ugnen när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.
Tillaga i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Finhacka mynta och persilja.
Skölj spenat.
Vänd blomkålsris med örter och spenat precis innan servering.
Lägg upp potatis, fisk och blomkålsris på tallrikar.
Servera med en klick vitlöksyoghurt.