BBQ 'Pulled Chicken'-burgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ 'Pulled Chicken'-burgare

BBQ 'Pulled Chicken'-burgare

med krämig coleslaw och cajunkryddad potatis

Är ni en familj som älskar hamburgare, och äter det ofta så kanske det är på tiden att prova något nytt. Vad sägs om burgare med pulled chicken? Alltså kyckling som först grillas och sen strimlas. Vi toppar kycklingen med färgstark coleslaw med morot och rödkål och serverar med cajunkryddad potatis.

Taggar:
Enkel
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300

Potatis

75

Rödkål, förskuren

1

Morot

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)823 kcal
Energi (kJ)3445 kJ
Fett32.4 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker24.6 g
Protein43.6 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Tillaga kyckling i ugnen
2

Krydda kyckling på båda sidor med en nypa salt, och placera på andra sidan av plåten.

Rosta i ugnen i 18-20 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Använd 2 plåtar för 4P. 

Förbered coleslaw
3

Under tiden, riv morot (oskalad).

Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Värm bröd
4

När kycklingen är färdig och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, ta ut kyckling och lägg över till en medelstor skål.

Dela briochebröd på mitten, placera dem på plåten med potatis och värm dem i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.

Riv kyckling
5

Riv kyckling i strimlor med två gafflar i skålen. Rör i BBQ-sås.

Servera
6

Fyll briochebröd med kyckling och coleslaw.

Servera med cajunkryddad potatis och resterande coleslaw.