BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med paprikaris och morot- och persiljesallad

Redo för en riktig smakexplosion? Samla familjen runt matbordet och bjud på en middag som heter duga. I kväll lagar vi nämligen BBQ-marinerad kyckling i ugn med ris som kokats med lök, paprika och vår egen itelienska kryddblandning Mamas Favorit. Vi svänger också ihop en smarrig morotssallad med färsk persilja och serverar vårt mästerverk med en klick aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Paprika

1 st

Lök

2 st

Morot

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3419 kJ
Energi (kcal)817 kcal
Fett30 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater89 g
varav socker24.1 g
Protein41.1 g
Salt7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka lök.

Koka paprikaris
2

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs lök, paprika och Mamas Favorit i 3–4 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kyckling
3

Under tiden, lägg din hand ovanpå kycklingbröstet och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer på långsidan.

Blanda BBQ-sås, sojasås [1/2 paket, 2P] och Ay Cajun-ba i en stor skål. Vänd ner kyckling och ställ åt sidan för att marineras.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Ugnsstek kyckling
4

Lägg över kyckling och marinad på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i 8–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Finhacka persilja.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda morot, hälften av persiljan, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp BBQ-kyckling, paprikaris, morotssallad och aioli på tallrikar.

Garnera med resterande persilja.