Med våra lättlagade blandfärsnudlar trollar du fram en autentisk asiatisk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Perfekt när du är sugen på en läcker rätt med spännande smaker, som dessutom tar under en halvtimme att svänga ihop.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
250 g
Blandfärs
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
35 g
Tomatpuré
1 st
Morot
150 g
Champinjoner, skivade
½ st
Purjolök
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Sparat nudelvatten
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor. Dela upp den gröna och vita delen.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp, den vita delen av purjolöken och morot i 3–4 min, eller tills svamp är brynt.
Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.
Tillsätt blandfärs till pannan och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en
kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt tomatpuré och vitlök till pannan och stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Rör ner sparat nudelvatten, sojasås, asiatisk woksås och salt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Vänd ner nudlar i pannan.
Lägg upp nudlar i skålar och garnera med den gröna delen av purjolöken.