
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Vår asiatisk sötpotatis-tempurabowl innehåller vitlöksris, panerad och rostad sötpotatis, och en krispig gurksallad med rädisor, sockerärtor och limejuice. Vi toppar härligheterna med sesamfrön och srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
450
Sötpotatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
150
Jasminris
75
Rädisor
75
Sockerärtor
1
Gurka
½
Lime
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Sulfiter, Soja)
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
2
Vetemjöl (steg 1)
1
Salt (steg 1)
1
Ägg (steg 1)
½
Smör (steg 3)
3
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/200°C (varmluft). Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm breda skivor. Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i dena andra. Blanda panko och hälften av sesamfrön i den tredje.

Vänd sötpotatis först i mjölmix, sen i ägg, och sist i panko- och sesammix. Placera panerad sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och baka i ugnen i 20-25 min, tills mjuka och gyllene. Väl färdig, krydda sötpotatis med en generös nypa salt.

Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Hetta upp en smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Skär rädisor i tunna skivor. Halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. Tärna gurka i 2 cm stora bitar. Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda rädisor, sockerärtor, gurka och all limejuice i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Fluffa upp ris med en gaffel.

Lägg upp ris, gurksallad, sötpotatis och en klick srirachamajonnäs i skålar. Ringla över asiatisk woksås [1/2 paket, 2P]. Garnera resterande sesamfrön.