Burgare är alltid en hit och omväxling förnöjer, så här bjuder vi på ett läckert recept på rumpsteksburgare med massor av spännande tillbehör. Våra smarriga burgare bygger vi med grillat kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och gyllenpanerade lökringar i fluffiga briochebröd. Vi serverar våra fantastiska cowboyburgare med rostad potatis och aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 g
Panamat
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
1 st
Tomat
500 g
Potatis
62.5 g
Bacon, skivor
300 g
Rumpstek
30 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Lök
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till smet
2 msk
Mjöl till smet
1 msk
Vatten till smet
¼ tsk
Salt till smet
1 msk
Olja till lök
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Värm grillen till hög värme.
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt och Panamat.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Placera bacon på andra sidan av plåten när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 10–12 min, eller tills gyllene och krispig.
Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Skär lök i 1 cm tunna skivor och dela upp dem i ringar.
Vispa ihop ägg, vetemjöl, vatten och salt i en djup tallrik.
Torka ur stekpannan som användes till kött. Hetta upp den på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Doppa lökringar i frityrsmeten så de täcks.
Stek lökringar i 1–2 min per sida, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Vispa tills smeten är len och klumpfri.
Grilla kött i 2–3 min per sida, eller tills tillagat som du vill ha det.
Dela bröd på mitten.
Placera det direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min eller tills uppvärmt när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Skär kött i tunna skivor.
Bre bröd med lite aioli och toppa med kött, en klick BBQ-sås, tomatskivor, bacon och några lökringar.
Servera med resterande lökringar, rostad potatis toppad med resterande aioli och resterande BBQ-sås.