Vegetarisk kokossoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kokossoppa

Vegetarisk kokossoppa

med rostad sötpotatis och kidneybönor

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

När vintern lurar utanför är en supergod soppa ett perfekt sätt att bli varm. Ikväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Kokossoppa med sötpotatis, kidneybönor, kokosmjölk, vitlök och salladslök.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Klimatsmart
Glutenfri
Plantbaserat
Mjölkfri
Allergener:
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kidneybönor

4 g

Panamat

200 ml

Kokosmjölk

450 g

Sötpotatis

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

1 st

Lime

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2686 kJ
Fett28.9 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater68 g
varav socker21.2 g
Protein19.7 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Sprid ut dem i ett lager och rosta i 20-25 minuter, eller tills mjuka.

Förbered råvaror
2

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Häll av och skölj kidneybönor.

Skär lime i klyftor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs hälften av salladslöken i 2-3 min.

Tillsätt paprika och stek under omrörning i 4-5 min.

Tillsätt vitlök och Panamat. Stek i 30 sek och tillsätt sedan kidneybönor och krossade tomater.

Sjud soppa
4

Tillsätt vatten [11/2 dl | 3 dl], kokosmjölk och grönsaksbuljong till stekpannan. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10-12 min, eller tills soppan har tjocknat något.

Krydda soppa
5

Smaksätt soppan med en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar.

Servera
6

Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.

Garnera med resterande salladslök.