Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med att koka bulgur, som vi sen blandar med färsk persilja. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch salsa med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och krämig yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Svarta bönor
170 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Avokado
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
1 st
Ekologisk lime
5 g
Tex-Mex
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
8 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
½ burk
Tomatpuré
4 g
Panamat
2 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 3)
8 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten* [8 dl | 16 dl]. Koka bulgur i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Häll av vätska från bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bönor, rödlök, Tex-Mex, Panamat, grönsaksbuljong, tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten* [2 msk | 4 msk] och hälften av vitlöken. Stek i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda limejuice [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda färdig bulgur med resterande persilja.
Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med böngryta, avokadosalsa och en klick yoghurt, och ringla över chimichurri.