
Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med att koka bulgur, som vi sen blandar med färsk persilja. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch salsa med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och krämig yoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 paket
Svarta bönor
170 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
1 st
Avokado
75 ml
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
1 st
Ekologisk lime
5 g
Tex-Mex
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika
1 st
Bladpersilja
1 st
Lök
1 st
Koriander
8 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
35 g
Tomatpuré
4 g
Panamat
2 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 3)
8 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten* [8 dl | 16 dl]. Koka bulgur i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Häll av vätska från bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.

Hetta upp olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bönor, rödlök, Tex-Mex, Panamat, grönsaksbuljong, tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten* [2 msk | 4 msk] och hälften av vitlöken. Stek i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda limejuice [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda färdig bulgur med resterande persilja.

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med böngryta, avokadosalsa och en klick yoghurt, och ringla över chimichurri.