Skip to main content
Vegetarisk böngryta
Vegetarisk böngryta

Vegetarisk böngryta

med färsk avokadosalsa och chimichurri

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med att koka bulgur, som vi sen blandar med färsk persilja. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch salsa med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och krämig yoghurt.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Svarta bönor

170 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Avokado

1 paket

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

1 st

Ekologisk lime

5 g

Tex-Mex

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Panamat

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 3)

8 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3551 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett35.6 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater87.7 g
varav socker16.7 g
Kostfiber31.8 g
Protein26.5 g
Salt3.6 g
Calcium1 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten* [8 dl | 16 dl]. Koka bulgur i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Häll av vätska från bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.

Stek bönor
3

Hetta upp olivolja* [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bönor, rödlök, Tex-Mex, Panamat, grönsaksbuljong, tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten* [2 msk | 4 msk] och hälften av vitlöken. Stek i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda chimichurri
4

Blanda limejuice [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda avokadosalsa
5

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda färdig bulgur med resterande persilja.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med böngryta, avokadosalsa och en klick yoghurt, och ringla över chimichurri.