HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Quinoasallad
topBanner
Varm quinoasallad

Varm quinoasallad

med bakade kikärtor och smulad salladsost

Drömgod sallad att sätta på bordet ikväll! Ugnsrostade kikärtor och tomater får kärleksfull behandling med smakrik kryddblandning och lägger grunden tillsammans med mättande quinoa. Pikant rädisa, rostade tomater och knapriga pumpakärnor ger en en extra dimension, medan den välbalanserade citrondressingen och salladsosten är grädden på moset. Kort och gott en varm mättande sallad att sätta guldkant på tillvaron med.

Taggar:VegetariskLättlagad
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

3 st

Tomat

8 g

Panamat

1 st

Ekologisk citron

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Bladpersilja

12.5 g

Honung

100 g

Salladsmix

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

20 g

Pumpafrön

100 g

Trefärgad quinoa

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2520.3472 kJ
Energi (kcal)602.3774 kcal
Fett23.7267 g
varav mättat10 g
Kolhydrater63.3302 g
varav socker15.5 g
Protein26.7515 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp saltat vatten* [5 dl | 10 dl] i en kastrull.Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min tills quinoafröna har dubblat i storlek. Häll av vattnet i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Ställ åt sidan och låt svalna.

2

Skölj kikärtor. Skär tomat i klyftor.

3

Placera kikärtor och hälften av tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda väl med en skvätt olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta i ugnen 15-20 min tills tomaterna börjar få färg. När det återstår ca 5 min, lägg pumpafrön på plåten och låt rosta i ugnen. 

4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva rädisor tunt. Plocka och grovhacka persiljebladen. Skölj salladsmix

5

Blanda citronzest, en generös skvätt citronjuice och honung [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar i en stor salladsskål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. Blanda ner salladsmix, färsk tomat, rädisor, quinoa och hälften av persiljan.

6

Fördela quinoasalladen i djupa tallrikar. Toppa med pumpafrön, rostade tomater och kikärtor. Smula över salladsost och garnera med persilja. Servera citronklyftor vid sidan av.