Varm quinoasallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm quinoasallad

Varm quinoasallad

med bakade kikärtor och smulad salladsost

Drömgod sallad att sätta på bordet ikväll! Ugnsrostade kikärtor och tomater får kärleksfull behandling med smakrik kryddblandning och lägger grunden tillsammans med mättande quinoa. Pikant rädisa, rostade tomater och knapriga pumpakärnor ger en en extra dimension, medan den välbalanserade citrondressingen och salladsosten är grädden på moset. Kort och gott en varm mättande sallad att sätta guldkant på tillvaron med.

Taggar:
Vegetarisk
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

3

Tomat

8

Panamat

1

Ekologisk citron

75

Rädisor

1

Bladpersilja

12.5

Honung

100

Salladsmix

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1

Pumpakärnor

100

Trefärgad quinoa

Ingår inte i din leverans

5

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)602 kcal
Energi (kJ)2520 kJ
Fett23.73 g
varav mättat10 g
Kolhydrater63.33 g
varav socker15.5 g
Protein26.75 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka quinoa
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp saltat vatten* [5 dl | 10 dl] i en kastrull.Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min tills quinoafröna har dubblat i storlek. Häll av vattnet i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Ställ åt sidan och låt svalna.

Förbered grönsaker
2

Skölj kikärtor. Skär tomat i klyftor.

Rosta kikärtor & tomater
3

Placera kikärtor och hälften av tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda väl med en skvätt olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta i ugnen 15-20 min tills tomaterna börjar få färg. När det återstår ca 5 min, lägg pumpafrön på plåten och låt rosta i ugnen. 

Förbered frukt & grönt
4

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva rädisor tunt. Plocka och grovhacka persiljebladen. Skölj salladsmix

Blanda sallad
5

Blanda citronzest, en generös skvätt citronjuice och honung [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar i en stor salladsskål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. Blanda ner salladsmix, färsk tomat, rädisor, quinoa och hälften av persiljan.

Servera
6

Fördela quinoasalladen i djupa tallrikar. Toppa med pumpafrön, rostade tomater och kikärtor. Smula över salladsost och garnera med persilja. Servera citronklyftor vid sidan av.