Kyckling och potatis brukar gillas av hela familjen, och vi kan nästan garantera att det här receptet inte är något undantag. Kvällens middag består av ugnsstekt kycklingfilé med smält ost som vi serverar med sesamtoppad potatis, rostad broccoli, sallad och en klick krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
300 g
Kycklingbröstfilé
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
500 g
Potatis
1 st
Tomat
½ st
Paprika
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Skölj rucola.
Grovhacka tomat och paprika.
Blanda kyckling, en skvätt olivolja, Jorden Runt och salt i en medelstor skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Placera kyckling och broccoli på plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.
Ringla en skvätt olivolja över broccoli och krydda med en nypa salt och peppar.
Rosta i 17–19 min, eller tills kyckling är genomstekt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Toppa kyckling med riven ost när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid. Rosta resterande tid, eller tills kycklingen är genomstekt och osten har smält.
Blanda rucola, paprika, tomat, balsamvinäger, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp broccoli, potatis, kyckling och sallad på tallrikar.
Toppa potatis med sesamfrön.
Servera med en klick aioli.