Skip to main content
Ugnsstekt kyckling och sesampotatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt kyckling och sesampotatis

Ugnsstekt kyckling och sesampotatis

med rostad broccoli och krämig aioli

Kyckling och potatis brukar gillas av hela familjen, och vi kan nästan garantera att det här receptet inte är något undantag. Kvällens middag består av ugnsstekt kycklingfilé med smält ost som vi serverar med sesamtoppad potatis, rostad broccoli, sallad och en klick krämig aioli!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

300 g

Kycklingbröstfilé

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

500 g

Potatis

1 st

Tomat

½ st

Paprika

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2825 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett27.4 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater54.2 g
varav socker10.4 g
Protein50.2 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Förbered potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Rosta potatis
2

Placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.

Skölj rucola.

Grovhacka tomat och paprika.

Blanda kyckling, en skvätt olivolja, Jorden Runt och salt i en medelstor skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling och broccoli
4

Placera kyckling och broccoli på plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.

Ringla en skvätt olivolja över broccoli och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i 17–19 min, eller tills kyckling är genomstekt.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
5

Toppa kyckling med riven ost när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid. Rosta resterande tid, eller tills kycklingen är genomstekt och osten har smält.

Blanda rucola, paprika, tomat, balsamvinäger, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp broccoli, potatis, kyckling och sallad på tallrikar.

Toppa potatis med sesamfrön.

Servera med en klick aioli.