Kvällens kycklingrätt går inte bara snabbt och lätt att laga – den smakar dessutom jättegott! Vi använder oss av färdigmarinerad BBQ-kyckling som vi först bryner och sedan ugnssteker, medan vi kokar ris som sedan får sällskap av rostade hasselnötter och färsk persilja. Vi hinner också svänga ihop en smarrig sallad med kålmix och gurka och blanda pestodressing att toppa kycklingen med.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 portionspåse
Kruspersilja
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
1 st
Gurka
150 g
Kålmix
50 g
Krämig pestodressing
150 g
Långkornigt vitt ris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris, kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka hasselnötter och persilja.
Skär gurka i 1/2 cm tunna stavar.
Placera hasselnötter på andra sidan av plåten när det återstår 6–7 min av kycklingens tillagningstid och rosta resterande tid.
Blanda kålmix, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Blanda pestodressing och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Rör ner persilja och rostade hasselnötter i det färdiga riset.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar.
Ringla pestodressing över kycklingen.